ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ DEB ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Καταγγελία

148172183689887

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

Στις 12 Δεκεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10/12), το κόμμα DEB και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, πραγματοποίησαν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, εκδήλωση με θέμα ¨Εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών¨.

H εκδήλωση με συντονιστή  την  Ναυσικά Παπανικολάου- εκπροσώπου της Ομάδας Μειονοτικών Δικαιωμάτων Ελλάδας είχε αρχίσει όταν 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί συμπαθούντες τους εισήλθαν με τσαμπουκά μέσα.  O Γενικός Πρόεδρος του DEB απειλήθηκε με  θάνατο, ενώ τα στελέχη μας , οι οργανωτές που βρισκόταν στην αίθουσα και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση υπέστησαν βρισιές και προσβολές. Οι βουλευτές και τα άλλα μέλη της ομάδας που επέδραμαν στην αίθουσα εξέφρασαν ανείπωτες προσβολές κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και κατά της ταυτότητας μας. Καταγγέλλουμε έντονα αυτή την άσχημη επίθεση που επέφερε χτύπημα στο περιβάλλον δημοκρατικής συζήτησης της χώρας μας.

Στην πρωτεύουσα της χώρα μας στην Αθήνα, δεν είναι αποδεκτή μια κατάσταση, να γίνεται έφοδος σε μια εκδήλωση, να απειλείται ο πρόεδρος ενός πολιτικού κόμματος και να προσβάλλονται οι μετέχοντες, παρά το ότι οι αρχές ασφαλείας είχαν ενημερωθεί από πριν και είχαν δηλώσει πως θα έπαιρναν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Το περιστατικό είναι άκρως θλιβερό και θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερη κατάληξη.

Με ενδιαφέρον προσδοκούμε την στάση που θα κρατήσουν οι εισαγγελείς οι οποίοι αρχίζουν έρευνες για ομιλίες που έκανε ο Γενικός μας πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς.
Τα δε μυαλά αυτά τα οποία με συνθήματα όπως ¨Σε αυτή την χώρα δεν υπάρχουν Τούρκοι¨ και ¨Έξω οι Τούρκοι από την Θράκη¨ βιώνουν μια μεγάλη εσωτερική αντίθεση, στερούνται ιστορικών γνώσεων, ενώ επιφέρουν μεγάλη ζημιά στην δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ελευθερίες της Ελλάδας.

Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την στάση των δυνάμεων ασφαλείας που ενώ ξέραν την στάση και την συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, δεν πήραν κανένα μέτρο ασφαλείας, στάση την οποία θεωρούμε σημαντική.
Ως κόμμα DEB καταγγέλλουμε έντονα τους βουλευτές και συμπαθούντες της Χρυσής Αυγής που σαμποτάρισαν την ειρηνική εκδήλωση που οργανώσαμε στην Αθήνα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και κοινοποιούμε στην κοινή γνώμη την θλίψη μας για το μεγάλο τραύμα που υπέστη έτσι η δημοκρατία στην χώρα μας.

Το κόμμα DEB έχει την αποφασιστικότητα να αποτελέσει σε κάθε πλατφόρμα, την φωνή κάθε πολίτη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης ενάντια στην αδικία, την καταπίεση και τις διακρίσεις και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Ανακοινώνουμε στην κοινή γνώμη της χώρας αλλά και στην παγκόσμια, πως ανεξαρτήτως τιμήματος, εμείς με αποφασιστικότητα, χωρίς να απομακρυνόμαστε από την δημοκρατία και τον νόμο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά του ρατσισμού, χωρίς να υποκύπτουμε, να κουραζόμαστε και να φοβόμαστε.

ΚΟΜΜΑ DEB
http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4850

14/12/2016

Σχ: Όταν πριν από μερικά χρόνια κάποιοι κάφροι στα ορεινά της Ξάνθης απειλούσαν, έβριζαν  και θέλησαν να χειροδικήσουν κατά κρατικού γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου…

Όταν πριν από μερικά χρόνια στην ίδια περιοχή άλλοι κάφροι θέλαν να επιτεθούν κατά του Κεμάλ Φαρζλή…

Όταν κάποιοι άλλοι πήγαιναν και πετούσαν αυγά σε σπίτια ιδρυτικών μελλών του Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης…

Το DEB τι έκανε τότε ;  Εκείνα δεν αποτελούσαν πληγές στην δημοκρατία της Ελλάδας ; Έβγαλαν καμία ανακοίνωση τότε ;

Ή όταν πρόκειται για Έλληνες Πομάκους τότε έχουμε ¨άλλες¨ ευαισθησίες ;