ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΕΔ ΣΕ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Έγγραφο σχετικά με την κατατρόπωση του ΑΚΡ στην Ελ Μπαπ : 15 άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μετατράπηκαν σε χουρντάδες

0

Η περιοχή Ελ Μπαπ στην οποία η ISIS αύξησε τις αντεπιθέσεις της, μετατράπηκε σε έναν βούρκο για τις Τ.Ε.Δ.  και για τις τζιχαντιστικές ομάδες που κατευθύνονται από την ΜΙΤ και το ΑΚΡ. Μόνο στις επιθέσεις στις 21 &22 Δεκεμβρίου σκοτώθηκαν 16 στρατιώτες και τραυματίστηκαν 85. Στις 23 Δεκεμβρίου διέρρευσε στα σόσιαλ μίντια ένα έγγραφο με τίτλο ¨Πίνακας των χτυπημένων θωρακισμένων οχημάτων που υπέστησαν ζημία ή δεν υπάρχει νέο για αυτά¨, έγγραφο που δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης στον Ελ Μπαπ.

Στα βίντεο που δημοσίευσε η ISIS μετά από την επίθεση που έκανε στο νοσοκομείο, μετά από τις βαριές απώλειεςτων ΤΕΔ, διακρίνονται και τα θωρακισμένα οχήματα και ο εξοπλισμός που εγκαταλείφθηκαν εκεί.

…………..

Η κυβέρνηση του προεδρικού Μεγάρου  και του ΑΚΡ, μετά από αυτή την κατατρόπωση στην Ελ Μπαπ, για κάποιο διάστημα προσπάθησε να κρύψει τις απώλειες και τους τραυματίες που υπήρξαν στην Ελ Μπαπ. Οι ειδήσεις για τις απώλειες δημοσιεύτηκαν στα μέιν στριμ μίντια μόνο δύο μέρες αργότερα στις 23/12.

 

2

Πηγή: Αλ Τζαζίρα-τουρκικά

 

3

Στον πίνακα αυτόν έχουμε υπογραμμίσει κάποια θωρακισμένα οχήματα που διακρίνονται στα βίντεο που δημοσίευσε η ISIS.

Στον πίνακα αναφέρεται πως 12 άρματα μάχης, ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και ένα θωρακισμένο όχημα τύπου Κόμπρα, μετά από επιθέσεις της ISIS, χτυπήθηκαν, υπέστησαν βαριές ζημιές ή αγνοείται η τύχη τους.

Δεν είναι γνωστό ποιος διέρρευσε το έγγραφο, αλλά υπάρχουν οπτικές πηγές που το επιβεβαιώνουν.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ISIS στο πρακτορείο ειδήσεων Amak, από την περιοχή του νοσοκομείου και του περίγυρου της στα δυτικά της Ελ Μπαπ, φαίνονται οχήματα που αναφέρονται και στον πίνακα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο  Αmak, φαίνονται να υπάρχουν 2 Leopard 2A4 και ένα θωρακισμένο όχημα ZMA-15 τα οποία ταιριάζουν με οχήματα που αναφέρονται και στον πίνακα.

0Leopard 2A4 Tank

5

Άρμα μάχης Leopard 2A4

6

Θωρακισμένο Όχημα Μάχης ZMA-15

Στις εικόνες που δημοσιευσε η ISIS αό την δυτική περιοχή της Eλ Μπαπ, φαίνεται πως 2 άρματα μάχης Λεοπαρντ 2Α4 , 1 άρμα Μ60Τ και το όχημα Κόμπρα, χτυπήθηκαν με αντιαρματικο πύραυλο. Η πληροφορία αυτή ακριβώς υπάρχει και στον συγκεκριμένο πίνακα που δημοσιεύτηκε.

7

Άρμα Leopard 2A4

8

Άρμα Leopard 2A4

9

Άρμα M60T

10

Όχημα Kobra

Sendika .org  25/12/2016

Σχ : Το έγγραφο στην πρώτη στήλη αναφέρει τον τύπο του οχήματος, στην δεύτερη την πινακίδα του, στην τρίτη την μονάδα του, στην τέταρτη την περιοχή στην οποία βρισκόταν και στην πέμπτη το τι ανακοινώθηκε πως τους συνέβη. Έτσι σε αυτή την στήλη αναφέρεται πως τα περισσότερα χτυπήθηκαν από αντιαρματικό πύραυλο, κάποια υπέστησαν ζημιές από νάρκες ή από βολές πυροβολικού/όλμων, ενώ ένα αγνοείται !