ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΕΙ…

Χαρά ομαδικού σουνέτ βιώθηκε στην Κομοτηνή

b73a0cfb7fff0e1564291584f321b20a_xl

Τελετή ομαδικού σουνέτ οργανώθηκε στην Κομοτηνή. Στην εκδήλωση μετείχαν 70 παιδάκια. Οι ομιλίες που έγιναν σφραγίστηκαν από την προδοτική επίθεση που έγινε στην Καισάρεια της Τουρκίας και όλοι οι ομιλητές την κατήγγειλαν έντονα.
Στην τελετή που οργανώθηκε από την αιρετή μουφτεία Κομοτηνής στις 17 Δεκεμβρίου, μετείχαν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βοηθός του ο Φεχίμ Αχμέτ, ο πρόξενος της Τουρκία στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, ο αντιπεριφερειάρχης Οντέρ Μουμίν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Μεντρεσέδων Ασίμ Τσαβούσογλου, ο Αλή Σουλεϊμάν – μέλος του Δ.Σ. της GTGB, ο επικεφαλής της νεολαίας του DEB Μουράτ Αχμέτ, οι Χακί Χατζή και Ιντρίζ Χασάν- Γ.Γ. και ταμίας αντίστοιχα του συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ,ο πρόεδρος του BIHLIMDER Αχμέτ Εμίν,ο εκ Τουρκίας πρόεδρο του KONSIAD  Μουσταφά Μπουγιούκντεντέ, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Vefa- Βαλκανίων Τουργκάι Γκεζέρ και κάτοικοι της συνοικίας Αλάνκουγιού.

Η εκδήλωση άρχισε με ύμνους από την χορωδία της αιρετής μουφτείας. Ακολούθως αναγνώσθηκε Κοράνι. Την προσευχή της βραδιάς την έκανε ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ. Ο Σερίφ στην ομιλία του ευχήθηκε οι θανόντες στην τρομοκρατική επίθεση στην Καισάρεια να έχουν το έλεος του Θεού και οι τραυματίες ταχεία ανάρρωση.

Ο Αχμέτ ανέφερε πως ¨Απόψε βιώνουμε ταυτόχρονα τον πόνο και την χαρά. Την ώρα που εμείς εδώ βιώνουμε χαρά, η μητέρα πατρίδα βρέθηκε αντιμέτωπη πάλι με προδοτική τρομοκρατική επίθεση. Από όπου και αν προέρχεται η τρομοκρατία την καταδικάζουμε και ευχόμαστε τα συλλυπητήρια μας στο Τουρκικό Έθνος.

Ο εκλεγμένος μουφτής Σερίφ είπε πως πολλά άτομα μόχθησαν για την εκδήλωση, συνεχάρη τους γονείς των παιδιών και πρόσθεσε πως ¨Εάν δεν ήσασταν εσείς η αποψινή βραδιά δεν θα γινόταν¨.

Ο Σερίφ ολοκλήρωσε ως εξής την ομιλία του : ¨Το σουνέτ είναι γεγονός του προφήτη. Ο προφήτης έκανε σουνέτ στα εγγόνια του τον Χασάν και τον Χουσεΐν. Είναι ένα καθήκον. Ετσί λοιπόν εκπληρώσατε ένα ισλαμικό καθήκον. Εμείς προσπαθήσαμε να σας βοηθήσουμε. Εσείς μέσα από το σουνέτ βάλατε τα παιδιά σας στον δρόμου του Ισλάμ.  Τα παιδιά σε όλη τους την ζωή δεν θα ξεχάσουν αυτή την στιγμή. Οι προσευχές, το μεβλίτ και το Κοράνι που διαβάστηκε εδώ , θα μείνει στο μυαλό τους. Πετύχατε κάτι πολύ σημαντικό. Σας συγχαίρουμε και πάλι. Τα παιδιά ανήκουν στον Αλλάχ. Όπως ο Αλλάχ επέτρεψε να κάνουν το σουνέτ, έτσι ας επιτρέψει και τους γάμους τους.

Ο εκ Τουρκίας πρόεδρος του KONSIAD Μουσταφά Μπουγιουκντεντέ, ανέφερε πως ήρθε από την Κωνσταντινούπολη για να αγαπήσει, να αγκαλιάσει και να βοηθήσει τους ανθρώπους εδώ.

Ο Μπυογιούκντεντέ είπε : Ο πόνος μας είναι μεγάλος. Οι προδότες πάλι έκαναν μια μεγάλη σφαγή. Ο Αλλάχ να ενισχύει το κράτος μας. Εμείς δεν έχουμε με κανέναν πρόβλημα. Πάλι θα συναντηθούμε. ¨.

Ο εκ Τουρκία αντιπρόεδρος του συλλόγου Vefa – Βαλκανίων Τουργκάι Γκεζέρ, είπε πως έφερε από την Τουρκία χαιρετίσματα και αγάπη και εξέφρασε την χαρά του για το ότι βρίσκεται εδώ. Ο Γκεζέρ είπε πως ¨Οι προδότες πάλι προκάλεσαν έκρηξη στην Καισάρεια. Είμαστε πολύ θλιμμένοι¨.

Ο πρόξενος της Τουρκίας την Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, ανέφερε πως εδώ υπάρχει η αδερφοσύνη, πως εδώ πλούσιοι και φτωχοί ανήκουμε όλοι στο Μουσουλμανικό-Τουρκικό Έθνος και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως ¨Δυστυχώς και σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε πάλι με την τρομοκρατία.  Με κάτι τέτοια κανείς δεν μας φοβίζει. Eλπίζουμε να είναι η τελευταία επίθεση. Ευχαριστώ όλους όσους μόχθησαν για την εκδήλωση και ιδιαίτερα εσάς.  Μακάρι στο μέλλον να δείτε τους γάμους τους, τα εγγόνια σας και αιώνια να διατηρείτε έτσι την ταυτότητα μας¨

Μετά από τις ομιλίες προσφέρθηκε στους μετέχοντες φαγητό, ενώ οι εκ Τουρκίας καλεσμένοι  έδωσαν διάφορα δώρα στα παιδιά.

onder  tarik %ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd %ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd1 %ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b1 %ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b11 %ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%83 %ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%831 %cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac %cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac1 %cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6424-g%C3%BCm%C3%BClcine%E2%80%99de-toplu-s%C3%BCnnet-heyecan%C4%B1-ya%C5%9Fand%C4%B1.html

17/12/2016

Σχ : H εν λόγω τελετή αφορούσε παιδάκια που ζούνε στον συνοικισμό της Τέρμα Αδριανουπόλεως (Αλάνκουγιού) – Κομοτηνής. Η περιοχή εκεί κατοικείται αποκλειστικά και μόνο από Ρωμά, τους οποίους όπως διακρίνεται στο κείμενο σπεύδει να τους αγκαλιάσει η Άγκυρα…

Ταυτόχρονα με τις παραπάνω φωτογραφίες σας παρουσιάζουμε και την ΑΚΑΡΙΑΙΑ αντίδραση του ελληνικού (ελληνόφωνου) κράτους :