ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΧΑΣΑΝ ΝΑΣΡΑΛΛΑ

Αναφορά του Νασράλλα σχετικά με ISIS και Τουρκία

w460_9

Ο ηγέτης της Χεζμπολλάχ Χασάν Νασράλλα, δήλωσε πως  ¨Όλος ο κόσμος ξέρει πως η Τουρκία στήριξε περισσότερο από άλλες χώρες την ISIS¨, ενώ ανέφερε πως η νίκη στο Χαλέπι θα ανοίξει τον δρόμο για πολιτική λύση.

Ο Γ.Γ. της Χεζμπολλάχ Χασάν Νασράλλα, μίλησε σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση της πόλη Χαλέπι από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του, είπε πως ¨Μετά από το Χαλέπι μπορούμε να πούμε πως η απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος ήταν ανεπιτυχής¨.

Ο Νασράλλα είπε πως η συριακή κυβέρνηση ελέγχει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας το Χαλέπι και την Δαμασκό, ότι ο στρατός ελέγχει επίσης τις πόλεις Χάμα, Χούμους, Λαζικίγιε, Τάρτους και Σουβέιντα και ανέφερε πως ¨Το καθεστώς εδώ είναι ισχυρό, αποτελεσματικό και κανένας δεν μπορεί να το αγνοήσει¨.

Η ηγέτης της Χεζμπολλάχ δήλωσε πως το Χαλέπι για την αντίπαλη πλευρά υπήρξε μια ήττα , ενώ για στο ¨μέτωπο της αντιτρομοκρατίας¨  ήταν μια νίκη και πρόσθεσε πως ¨Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ο πόλεμος τελειώνει¨.

Ο Νασράλλα εστίασε στο ότι η νίκη στο Χαλέπι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μια πολιτική λύση.

Ο Νασράλλα στην ομιλία του αναφερόμενος στις χώρες που στηρίζουν την ISIS, είπε για την Τουρκία πως ¨ Όλος ο κόσμος ξέρει πως η Τουρκία στήριξε περισσότερο από άλλες χώρες την ISIS¨ και κάλεσε τον λαό της Τουρκία να πάρει μια αποφασιστική στάση κατά της ISIS.

Ο Νασράλλα κατηγόρησε τις αραβικές χώρες και ιδιαίτερα αυτές του Κόλπου και την Ιορδανία ότι με χρήματα που ήταν για την Παλαιστίνη στήριξαν τους ¨αντιπολιτευόμενους¨ στην Συρία.

http://haber.sol.org.tr/dunya/nasrallahtan-turkiyeye-isid-cikisi-180057

23/12/2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone