ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απειλή από τον Βεϊσί Καινάκ για την Σενγκάλ : Εάν δεν πετύχει ο Μπαρζανί, οι ΤΕΔ θα πράξουν τα δέοντα

BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK (SOLDAKİ), “AVRUPA’NIN GÜVENLİĞİ ASLINDA TÜRKİYE’DEN BAŞLAR, BİZİM GÜVENLİĞİMİZ SURİYE VE IRAK SINIRINDAN BAŞLAR, SINIRIMIZI SAĞLAMA ALMALIYIZ; AMA AVRUPA DA KENDİ GÜVENLİĞİNİN BAŞLAYACAĞINI UNUTMAMALIDIR” DEDİ. (MEHMET ALİ DAĞ/KİLİS-İHA)

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βεϊσί Καινάκ αναφερόμενος στην Σενγκάλ, δήλωσε: ¨Ο Μπαρζανί ασκεί την κυριαρχία εντός των συνόρων του. Η πιο μεγάλη μας ευχή είναι να πετύχει ο κ. Μπαρζανί, αλλά σε περίπτωση που δεν πετύχει, τα δέοντα σχετικά με αυτό θα τα ορίσει πάλι η Τουρκία διαμέσου των Τ.Ε.Δ¨.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βεϊσί Καινάκ βρέθηκε για διάφορες επαφές στο Κίλις. Εκεί χρησιμοποίησε την φράση ¨Δεν θα επιτρέψουμε στην Σενγκάλ να γίνει έναν νέο Κάντιλ¨ (σημ. μεταφρ.: Η περιοχή Κάντιλ του Β.Ιράκ θεωρείται από τις περιοχές όπου εδρεύει το ΠΚΚ).

Ανέφερε τα εξής: Συμφωνίες των Ηνωμένων Εθνών παρέχουν το καθήκον να εξαλείφουμε κάθε δραστηριότητα και δράση που φτάνει στα σύνορα μας. Με την ευθύνη που παρέχουν αυτές οι συμφωνίες κάνουμε και τις επιχειρήσεις στο Κάντιλ και την ¨Ασπίδα Ευφράτη¨. Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί μια νέα εστία μικροβίων. Δεν θα επιτρέψουμε στην Σενγκάλ να γίνει έναν νέο Κάντιλ. Ο Μπαρζανί ασκεί την κυριαρχία εντός των συνόρων του. Η πιο μεγάλη μας ευχή είναι να πετύχει ο κ. Μπαρζανί, αλλά σε περίπτωση που δεν πετύχει, τα δέοντα σχετικά με αυτό θα τα ορίσει πάλι η Τουρκία διαμέσου των Τ.Ε.Δ.¨

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΜΕΝΜΠΙΤΣ ΚΑΙ ΣΕΝΓΚΑΛ

Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει το σημάδι για επιχείρηση στην Σενγκάλ όταν δήλωσε πως ¨Μήπως το κράτος του Ιράκ απέκοψε τον δρόμο του ΠΚΚ που επιχειρεί κάτι τέτοιο στην Σενγκάλ και τους εμποδίσαμε εμείς ; Mήπως έλεγξαν το PYD, το YPG και την ISIS και τους εμποδίσαμε εμείς ; Δεν θα περιμένουμε να φτάσει το θέμα στα σύνορα μας. Θα πράξουμε τα δέοντα¨.

26/12/2016  Sendika.org

Σχ : Το Μένμπιτς είναι περιοχή που ήλεγχαν οι κατσαπλιάδες τζιχαντιστές και μετά από μεγάλη μάχη την απελευθέρωσε το YPG. Ενώ το Σενγκάλ είναι πόλη των Κούρδων στο Β.Ιράκ.