ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DEB

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

148284625362540

Δελτίο τύπου από τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς

Αξιότιμε λαέ μας,

Τον τελευταίο καιρό συνεχίζοντας ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης τον αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων, υποκείμεθα σε αδιανόητες κινήσεις καταστολής και εκφοβισμού.

Καταγγέλλω ιδιαίτερα την σύλληψη από την αστυνομία του δημάρχου Ιάσμου Ισμέτ Καντί στις 19 Δεκεμβρίου και την άκρως άσχημη συμπεριφορά που υπέστη κατά την σύλληψη του αυτή. Η συμπεριφορά αυτή που έγινε στο μέλος της μειονότητας δήμαρχο Ισμέτ Καντί, σε ποιόν άλλο δήμαρχο έγινε μέχρι σήμερα ; Εάν είσαστε μέλος της μειονότητας, ακόμη και αν είσαστε δήμαρχος, αν;a πάσα στιγμή μπορεί να υποστείτε καταπίεση.

Στις 12 Δεκεμβρίου ως κόμμα DEB πραγματοποιήσαμε μαζί με το ελληνικό παρατηρητήριο συμφωνιών του Ελσίνκι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα μια Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα ¨Εθνικές Μειονότητες στην Ελλάδα και οι προτάσεις των διεθνών οργανισμών¨. Η εκδήλωση μας αυτή υπέστη σαμποτάζ με μια συμπεριφορά που δεν χωρά σε καμία λογική και νόμο. Έγινε έφοδος από βουλευτές και συμπαθούντες του ρατσιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Οι άνθρωποι αυτοί με απείλησαν και προέβησαν σε ανείπωτες προσβολές κατά των φίλων μου, των συμμετεχόντων, κατά της μειονότητας και της εθνικής μας ταυτότητας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νοοτροπία που δεν σέβεται τις ιδέες των ανθρώπων της μειονότητας και τον αγώνα τους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων.

Εμείς επιθυμούμε να ζούμε στην πατρίδα μας ως χαρούμενα μέλη μιας επίσημης μειονότητας με δοσμένα τα δικαιώματα μας. Είμαι μήπως αδίκημα να επιθυμούμε με την γνώση και την πείρα που έχουμε, να υπηρετήσουμε ως χαρούμενα μέλη της μειονότητας την πατρίδα μας ;

Εμείς δίχως να υποκύπτουμε και να κουραζόμαστε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι να καταστούμε μια κοινότητα με αναγνωρισμένη την ταυτότητα της, με ισονομία και με όλα τα μειονοτικά δικαιώματα που πηγάζουν από την συνθήκη της Λωζάννης. Κοινοποιώ στην κοινή γνώμη την απόλυτη πίστη μου πως μια μέρα παρά τα εμπόδια, θα πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας, να είμαστε μια μειονότητα που θα έχουμε πάρει όλα τα δικαιώματα μας και θα εργαζόμαστε χέρι-χέρι μαζί με την πλειονότητα για να δει ακόμη καλύτερες μέρες αυτή η χώρα.

Με σεβασμό

Μουσταφά Αλή Τσαβούς
Γενικός Πρόεδρος του DEB

http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4872

27/12/2016

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone