ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB

Αίτημα για ίσα δικαιώματα από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης

148137742271979

Ο Γενικός Πρόεδρος του DEB ανέφερε πως το κόμμα DEB υπόκειται σε πιέσεις  και επιθέσεις λόγω των εργασιών που κάνει για την απόδοση των αφαιρεθέντων δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας και είπε πως ¨Οι πιέσεις αυτές δεν θα μας κάνει να σταματήσουμε τον αγώνα μας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων. Πέραν του Αλλάχ άλλον δεν φοβόμαστε¨.

Με αφορμή την επέτειο από το κλέψιμο του αυτοκινήτου από τα κεντρικά γραφεία του DEB του αυτοκινήτου στο οποίο πέθανε ο ιδρυτής του DEB Αχμέτ Σαδίκ, πραγματοποιήθηκε τελετή μνήμης.


Μετά από την συγκέντρωση μίλησε στο πρακτορείο ΑΑ ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και δήλωσε πως το γεγονός πως  παρά το ότι πέρασε ένας χρόνος από το κλέψιμο ακόμη δεν έχει βρεθεί το αυτοκίνητο του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί.  O Αλή Τσαβούς ανέφερε πως το αυτοκίνητο στο οποίο σκοτώθηκε ο Σαδίκ Αχμέτ έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για το DEB κι για την τουρκική μειονότητα και δήλωσε πως ¨Προκαλεί σκέψεις το γεγονός πως ακόμη δεν έχει διαφωτισθεί η επίθεση. Παρά το ότι πέρασε ένας χρόνος ακόμη δεν βρέθηκαν οι δράστες. Κάθε μέρα που περνά η θλίψη μας αυξάνεται. Ζητάμε από τους αρμόδιους της χώρας μας να βρεθεί το συντομότερο το κλεμμένο αυτοκίνητο και να τοποθετηθεί όπως ήταν στην θέση του. Εάν δεν βρεθεί το κλεμμένο αυτοκίνητο, στα μάτια μας υπεύθυνο είναι το κράτος, το ελληνικό κράτος¨.

Ο Αλή Τσαβούς ανέφερε πως το περιστατικό με τον θάνατο πριν από 21 χρόνια του Σαδίκ Αμέτ, όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με γεωργικό όχημα που οδηγούσε Έλληνας αγρότης, ακόμη δεν έχει διαφωτισθεί πλήρως και δήλωσε: Το τρακαρισμένο αυτοκίνητο που με χίλιες-μύριες δυσκολίες το μεταφέραμε στα γραφεία μας, πως γίνεται και εξαφανίζεται χωρίς κανένα ίχνος;  Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν βρίσκουν τα ίχνη αυτού του περιστατικού. Το ύποπτο ατύχημα στο οποίο έχασε την ζωή του το 1995 ο αείμνηστος Σαδίκ Αχμέτ, ακόμη δεν έχει διαφωτισθεί πλήρως. Μην το κάνετε αυτό σε αυτή την υπάκουη μειονότητα. Κρίμα είναι¨.
Ο Αλή Τσαβούς είπε πως το DEB στο τελευταίο διάστημα ενδυναμώθηκε με δραστηριότητες που κάνει σε Δυτική Θράκη και Ευρώπη, κάτι το οποίο όπως είπε ανησύχησε κάποιους κύκλους στην Ελλάδα.
Ο Αλή Τσαβούς περιέγραψε πως το DEB λόγω των δραστηριοτήτων του υπέστη άδικες κατηγορίες, τα στελέχη του βρέθηκαν να διώκονται στα δικαστήρια με έωλες μηνύσεις και συνέχισε λέγοντας: ¨Γνωρίζουμε πως οι πιέσεις και οι επιθέσεις αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τις δραστηριότητες του κόμματος μας. Αλλά αυτά δεν μπορούν να μας σταματήσουν να πιστεύουμε στο δίκαιο του αγώνα μας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Πέραν του Αλλάχ δεν φοβόμαστε κανέναν. Μόνη μας επιθυμία είναι οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης να ζούνε σε αυτή την χώρα ως ισότιμοι πολίτες με τα δικαιώματα τους που πηγάζουν από την συνθήκη της Λωζάννης. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μέχρι τέλους τον δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος ηγέτης μας Δρ. Σαδίκ Αχμέτ.
Στην επίθεση που συνέβη πέρσι στις 8/12 στα κεντρικά γραφεία του DEB, οι δράστες έσπασαν τζάμια του κτιρίου, έγραψαν με μπλε μπογιά στους τοίχους ¨Φρουροί της Θράκης¨ , ενώ εκλάπη και το αυτοκίνητο στο οποίο σκοτώθηκε π ιδρυτής του κόμματος  Δρ. Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο φυλάσσονταν σε ειδικό μέρος εκεί

Το κόμμα DEB που ιδρύθηκε το 1991 από τον αείμνηστο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης που ζούνε στην Ελλάδα.

http://www.sondakika.com/haber/haber-bati-trakya-turklerinden-esit-vatandaslik-istegi-9041713/

8/12/2016