ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΜΕΤ ΚΑΝTΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ BTTDD-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

%ce%bd%ce%b5%cf%84

O Γενικός Πρόεδρος του BTTDD δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν δημοσιευσε δελτίο τύπου σχετικά με την σύλληψη του δημάρχου Ιάσμου Ισμέτ Καντί και την μετέπειτα συμπεριφορά προς αυτόν.

Μαθαίνουμε πως στις 19 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Ιάσμου, ενώ είχε αφήσει τα παιδιά του στο σχολείο και κινούνταν με το όχημα, σταματήθηκε από την αστυνομία, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση.

Ο Καντί έχοντας αφήσει τα παιδιά του στο σχολείο και κατευθυνόμενος στον δήμο για να συνεχίσει το ωράριο του, σταματήθηκε από την αστυνομία, τον συνέλαβαν ¨σηκωτό¨ και τον προσήγαγαν στο αυτόφωρο.

……………………

……………………

Όπως τα έχουμε επαναλάβει και άλλες φορές, επιθυμώ να απευθυνθώ στους Έλληνες αρμοδίους.  H τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης είναι ίσως η πλέον ήπια μειονότητα του κόσμου. Μέχρι σήμερα ως λαός, ως αιρετοί και ως ηγέτες πάντα σταθήκαμε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στο ελληνικό κράτος.  Μέχρι σήμερα ποτέ δεν πήραμε και δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος σε καμία ανεπίσημη εργασία, επιχείρηση ή αγώνα.

Ο αγώνας που διεξήγαμε μέχρι σήμερα αφορούσε απόλυτα τα νόμιμα φυσικά μας δικαιώματα που πηγάζουν από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες που έχει υπογράψει το κράτος μας και πέραν τούτων δεν ζητήσαμε και δεν πρόκειται να ζητήσουμε τίποτε άλλο.

……………

Με αυτές τις σκέψεις καταγγέλλουμε έντονα αυτήν την απάνθρωπη συμπεριφορά που εφαρμόστηκε στον δήμαρχο Ιάσμου Ισμέτ Καντί. Ελπίζουμε το ελληνικό κράτος που προσπαθεί να θέσει υπό κηδεμονία τους αιρετούς να θέσει τα όρια και στους διορισμένους  και με την σκέψη πως είναι πια ο απόλυτος καιρός για να φανεί αν η υπόσχεση για ισονομία που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος την δυτική Θράκη, είναι ή όχι αληθινή, επιθυμώ να μεταφέρω για μια ακόμη φορά τις ευχές μου για περαστικά στον Κύριο Ισμέτ Καντί.¨

http://www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/ismet-kadiya-uygulanan-muameleyi-siddetle-kiniyoruz.html

23/12/2016