ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ… BUSINESS AS USUAL !

Καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα τρία φορτηγά με ψάρια από την  Σμύρνη

balik-1

O Μεχμέτ Σαχίν Τσακάν – πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ψαράδων Σμύρνης, σε δήλωση που έκανε ανέφερε πως οι Τούρκοι ψαράδες τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σημαντικά. Ο Τσακάν είπε πως μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου υπάρχει ανταγωνισμός στο ψάρεμα  και πρόσθεσε πως ¨Επί 7 χρόνια δεν μπορούσε να γίνει εμπόριο στον κλάδο μας προς την Ελλάδα. Με στόχο να πραγματοποιήσουμε εργασίες για αυτό το θέμα, κάναμε επισκέψεις σε Καβάλα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη¨.

Ο Τσακάν περιέγραψε πως όταν άρχισε η περίοδος απαγόρευσης αλιείας στην Ελλάδα, κάλεσαν τους επιχειρηματίες της γείτονος στην Σμύρνη και αυτοί όταν ήρθαν έμειναν έκπληκτοι  από τα ψάρια που πιάνουν οι ψαράδες της Σμύρνης.

Ο Τσακάν είπε πως ¨Αργότερα κάναμε μια εμπορική συμφωνία με τους συναδέλφους ψαράδες σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Τώρα βιώνουμε την χαρά της πραγματοποίησης της. Καθημερινά 3 φορτηγά με προϊόντα αλιείας της Σμύρνης, στέλνονται στην Ελλάδα. Στις πρώτες μόλις τρεις μέρες της συμφωνίας μας, οι έμποροι μας είχαν έσοδα 50 χιλιάδων ευρώ. ¨

Ο Τσακάν είπε πως στα πλαίσια της συμφωνίας και οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα μπορούν να εισαγάγουν ψάρια από την Ελλάδα.

¨Οι γεύσεις στις δύο πλευρές του Αιγαίου βρίσκονται πολύ κοντά¨

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Βασίλειος Αρζόγλου δήλωσε πως πάντοτε αισθάνεται στενά την ειλικρίνεια των Τούρκων. Ο Αρζόγλου περιέγραψε πως στα πλαίσια της συμφωνίας, πήγαν στην Σμύρνη για να αγοράσουν ψάρια και είπε πως ¨ Οι Τούρκοι επαγγελματίες μας βοήθησαν πολύ. Συνάψαμε συμβόλαιο αγοράς ψαριών. Δεν έχουμε κανένα δισταγμό από εμπορική σκοπιά. Αγοράζουμε ποιοτικά ψάρια σε κατάλληλη τιμή και τα πουλάμε στην Ελλάδα¨.  Ο Αρζόγλου είπε πως οι γεύσεις των δύο πλευρών του Αιγαίου είναι πολύ κοντά και ότι στις αγορές του από την Σμύρνη προτίμησε σαρδέλες, tavuk balığı, μπαρμπούνια, σαφρίδια,γαύρους και μπακαλιάρους

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/12226-zmrden-yunanstana-guende-3-kamyon-balik-gelyor.html

9/12/2016

 

Σχ : Καλά θα είναι όμως όταν πηγαίνουμε στο ιχθυοπωλείο να βλέπουμε να καταγράφεται και η προέλευση των ψαριών αυτών, ώστε να ξέρουμε να ΜΗΝ τα αγοράζουμε.