ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΜΙΑ !

Στην 12η μέρα από την σφαγή στο μετταλλείο, 4 ακόμη εργάτες είναι κάτω από τα χώματα !

cyslfwcwqaaeud

Την ώρα που έχουν περάσει 12 μέρες από την σφαγή των εργατών στο μεταλλείο χαλκού του ομίλου Ciner στο Μαντένκιοϊ της επαρχίας Σιρβάν του νομού Σιίρτ, έχουν βρεθεί τα άψυχα σώματα 12 εργατών, ενώ άλλα 4 ακόμη είναι κάτω από τα χώματα…

Στο περιστατικό με την κατολίσθηση που συνέβη στο μεταλλείο στις 17 Νοεμβρίου 2016 βρέθηκαν κάτω από τα χώματα 16 εργάτες. Εξ αυτών βγήκαν τα άψυχα σώματα των 12, ενώ ακόμη περιμένουν να βγούνε άλλα 4.

Στο μεταλλείο χαλκού που ανήκει στον όμιλο Ciner, οι ομάδες των  AFAD, UMKE  και της Τουρκικής Ημισελήνου λειτουργούνε με βάρδιες για να διασώσουν τους εργάτες που παραμένουν κάτω από τα χώματα. Ως αποτέλεσμα των εργασιών τους, χτες γύρω στις 22:00 βγήκε μέσα από το χώμα το άψυχο σώμα του εργάτη Μαχμούτ Μπατουμάκ.

Στο μεταλλείο χαλκού στο Μαντένκιοϊ, έγινε γνωστό πως ακόμη κάτω από τα χώματα βρίσκονται οι εργάτες Γιαβούζ Γιλντίζ, Χαλίλ Μπασέρ, Ιμπραήμ Κιλίτς και Νουσρέτ Μπεϊζά Αλματοπράκ.

http://haber.sol.org.tr/emek-sermaye/sirvandaki-maden-katliaminin-12nci-gununde-4-isci-toprak-altinda-177319
29/11/2016
Σχ : Και πήγε και το αρχοντογούρουνο ο υπουργός Υγείας Κιλίτς και είπε (http://haber.sol.org.tr/emek-sermaye/saglik-bakani-16-iscinin-gocuk-altinda-kaldigi-madenden-bildirdi-ihmal-goremedim-176452)  πως ¨Δεν είδα καμία παράλειψη¨….