ΣΧΕTΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Μπαλκανλίογλου : Πρέπει να ανανεώσουμε τις φουντουκιές μας¨

balkanlioglu-findik-bahceleri-yenilenmeli-9004470_o-jpg

Ο Ιρφάν Μπαλκανλίογλου-νομάρχης του Όρντου(Κωτύωρα)  δήλωσε πως οι φουντουκιές της Τουρκίας που παράγουν το 75% της παγκόσμιας παραγωγής και εξάγουν το 70% εξ αυτών, είναι ανάγκη να ανανεωθούνε.

Ο νομάρχης Ιρφάν Μπαλκανλίογλου είπε πως στις ΗΠΑ που παράγεται μόνο το 4% της παγκόσμιας παραγωγής φουντουκιών η παραγωγή ανά στρέμμα είναι 240 κιλά, ενώ στην Τουρκία είναι 80-100 κιλά και πρόσθεσε πως οι φουντουκιές στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα είναι 80-100 ετών.

Ο νομάρχης Μπαλκανλίογλου είπε πως ¨Σήμερα οι τιμές των φουντουκιών δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση. Με τις ρίζες που έβαλαν οι παππούδες μας πριν από 70-80 χρόνια δεν  μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη απόδοση. Πρέπει να τα ανανεώσουμε.  Πρέπει να τα βελτιώσουμε, να αναπτύξουμε είδη ανθεκτικά κατά των ασθενειών, ποιοτικά και ανθεκτικά έναντι του κρύου. Είναι ανάγκη οι φουντουκοπαραγωγοί να συνενωθούν, να ιδρύσουν οργανώσεις και έτσι να στηρίξουμε το φουντούκι που παράγουμε. Δεν πρέπει να ξεχνιέται πως εμφανίζονται ανταγωνιστές. Και στην Κίνα άρχισαν να παράγουν φουντούκια.  Φουντούκια άρχισαν να παράγουν επίσης οι Χιλή, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Γεωργία. Για αυτό εμείς πρέπει να μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε με την ποιότητα και την αποδοτικότητα μας¨.

http://www.sondakika.com/haber/haber-balkanlioglu-findik-bahceleri-yenilenmeli-9004470/

28/11/2016

Σχ : Ωραιο αυτό το αστείο με την ¨ποιότητα¨. Να ας θυμίσουμε και εμείς την ποιότητα των τουρκικών φουντουκιών :

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΜΕ ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΗ MADE IN TURKEY