Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ DEB ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΕΔΑ

O ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ DEB ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΛΗΤΣΑΒΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ

147430067334119

Ο Γενικός Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς την Δευτέρα 19η Σεπτεμβρίου, επισκέφτηκε στο χωριό Νέδα την επιτροπή γονέων, τους κηδεμόνες και τους μαθητές του χωριού που αντιστέκονται για να μην κλείσει το σχολείο τους.

Ο κόσμος του χωριού που δεν θέλει να κλείσει το σχολείο τους, περιέγραψαν στον Γενικό Πρόεδρο Αλή Τσαβούς πως θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για αυτό και ότι είναι έτοιμοι όπως γινόταν και παλιά, ως κόσμος του χωριού να πληρώσουν τις δαπάνες των δασκάλων που θα υπηρετήσουν εκεί.

Ο Γενικός  Πρόεδρος του DEΒ Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως θαυμάζει αυτή την δίκαιη αντίσταση, είπε πως τα μειονοτικά σχολεία σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης αποτελούν μια ιδιαίτερη κατάσταση και υπογράμμισε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να ακούσουν την φωνή των κηδεμόνων και του λαού. Ο πρόεδρος του DEB είπε πως εάν υπήρχε καλή προαίρεση, μέχρι σήμερα θα είχε αντιμετωπιστεί το αίτημα για μειονοτικό σχολείο στην γειτονιά του Χάρμανλικ και θα μπορούσε να είχε εξυψωθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης στα μειονοτικά σχολεία.

Ο Τσαβούς ανέφερε πως δυσκολεύεται να κατανοήσει την επιμονή στο κλείσιμο μειονοτικών σχολείων και είπε πως είναι ανάγκη να ανακληθούν αυτές οι αποφάσεις. Ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς δήλωσε πως ως κόμμα DEB βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους της Νέδας σε αυτόν τους τον αγώνα και ότι ως κόμμα είναι έτοιμοι να πράξουν αυτό ποτ τους αναλογεί.

img-20160919-wa0021_1

http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4719

19/9/2016

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone