ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΕΔΑ

O Γενικός Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέφτηκε το χωριό Νέδα

147317090983374

O Γενικός Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς στις 5/9/2016 επισκέφθηκε την Νέδα που είναι το ένα από τα 9 χωριά που θα κλείσουν τα σχολεία τους και συνομίλησε με γονείς μαθητών και τον κόσμο του χωριού.

Στην συνάντηση ο πρόεδρος Τσαβούς είπε πως το άδικο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου τον λύπησε, πως θέλει να συζητήσει το θέμα με τον κόσμο του χωριού και για αυτό ήρθε στην Νέδα. Ανέφερε πως το παράνομο αυτό κλείσιμο αποτελεί παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης και ότι  δεν αποδέχεται το κλείσιμο σχολείων  της μειονοτικής εκπαίδευσης που έχει αυτόνομο χαρακτήρα.  Είπε πως θα στηρίξει κάθε απόφαση των κατοίκων της Νέδας για αυτό το θέμα και θα βρίσκεται δίπλα τους. Ανέφερε πως κατά την ομιλία του στους Αγώνες Πάλης με Λάδι του Αλάντεπέ, κάλεσε όλους τους αιρετούς σε κοινή δράση.

Ο Γενικός Πρόεδρος τόνισε πως θα βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους σε όποια απόφαση και αν πάρουν και πρόσθεσε πως αυτές οι αποφάσεις κλεισίματος, επιφέρουν βαρύ χτύπημα στην μειονοτική εκπαίδευση και ανοίγουν τις πόρτες για την αφομοίωση.
Ο κόσμος του χωριού είπε πως δεν θα δεχτούνε ποτέ το κλείσιμο των σχολείων, θα σταθούν ενάντιοι σε αυτή την απόφαση και αυτό θα το μεταφέρουν και στους αρμόδιους.

Στην επίσκεψη του αυτή τον Γενικό Πρόεδρο συνόδεψαν ο Γ.Γ  του κόμματος Αιντίν Αχμέτ και τα μέλη της  Κεντρικής Επιτροπής δικηγόρος Χουσεΐν Χατζή Μεχμέτ και Ισμαήλ Σαλίχ.
http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4683

6/9/2016