ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

“Να σταματήσουν οι αναστολές-καταργήσεις-συγχωνεύσεις Μειονοτικών Σχολείων στη Θράκη”
760bba062b2ebf52a45b4d17a935102e_XL

«Αιτήματα Συλλόγων».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Ν. Ξάνθης – Αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) Ν. Ροδόπης – Ν. Έβρου σε κοινή τακτική συνεδρίασή τους αποφάσισαν ομόφωνα να απευθυνθούν σε εσάς για μία ακόμη φορά και να σας παρακαλέσουν για την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να επιλυθούν τα παρακάτω αιτήματά μας:
1. Να σταματήσουν οι αναστολές-καταργήσεις-συγχωνεύσεις Μειονοτικών Σχολείων στη Θράκη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων και ειδικών συνθηκών που επικρατούν, αλλά και διότι αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι για το εκπαιδευτικό σύστημα στη Θράκη η μειονοτική εκπαίδευση, συμβάλλοντας επίσης στην αντιμετώπιση της ανεργίας που βιώνουν και οι Μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί στη Θράκη. Οι προηγούμενες αποφάσεις αναστολών-καταργήσεων-συγχωνεύσεων Μειονοτικών Σχολείων από τους προκατόχους σας αποσκοπούσαν στη συρρίκνωση των μειονοτικών δημοτικών σχολείων και τη μεγάλη μείωση του μειονοτικού εκπαιδευτικού προσωπικού και κατά συνέπεια στην υποβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης. Οι αποφάσεις αυτές, έχουν δημιουργήσει ήδη τεράστια αναστάτωση στους γονείς των μαθητών, στην τοπική κοινωνία, αλλά και στους συλλόγους μας. Κάθε περαιτέρω μείωση των Μειονοτικών Σχολείων σηματοδοτεί μια πορεία σύνθλιψης της Μειονοτικής Εκπαίδευσης και της ερημοποίησης της υπαίθρου.
2. Άμεση μαζική πρόσληψη των αναπληρωτών Mειονοτικού Προγράμματος με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου (πρώτο 10/ήμερο Σεπτεμβρίου) και όχι αναλογικά.
3. Μέριμνα αποστολής των βιβλίων όλων των μαθημάτων του τουρκόγλωσσου προγράμματος για το σχολικό έτος 2016 – 2017. Όπως είναι γνωστό, τα μειονοτικά σχολεία εφαρμόζουν το δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, κάθε σχολικό έτος, στη μειονοτική εκπαίδευση αποτελεί και η έλλειψη σχολικών βιβλίων για το τουρκόγλωσσο πρόγραμμα. Αυτό έχει σαν συνέπεια την υποβάθμιση και σε μεγάλο βαθμό πτώση του επιπέδου της μειονοτικής εκπαίδευσης.
4. Άμεση και ουσιαστική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών του τουρκόφωνου προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων στα υπάρχοντα βιβλία, από τους συγγραφείς των βιβλίων αυτών.
Γνωρίζουμε ότι το σύνολο των υποχρεώσεών σας, σας επιβάλλουν ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα βεβαρυμμένο. Ελπίζουμε ότι κι εσείς θα επιθυμούσατε την πραγματοποίηση προσωπικής επικοινωνίας με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων μας σε ημερομηνία που θα προκρίνατε.
Θεωρούμε δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την προώθηση και επίλυση των αιτημάτων μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων
Αποφ. Ε.Π.Α.Θ. Ν. Ξάνθης Αποφ. Ε.Π.Α.Θ. Ν. Ροδόπης-Ν.Έβρου
Ο Πρόεδρος                    Ο Πρόεδρος

Νουρεδήν Κιγιτζή            Σαλή Αμέτ

Rodopruzgari.com

2/9/2016

Σχ : Προσέξτε το 4ο αίτημα. Αυτό που ζητάνε είναι δηλαδή επιμόρφωση από καθηγητές Τούρκους εκ Τουρκίας.

Ε μα τότε γιατί να μην φέρνουμε και δασκάλους Τούρκους ; !!

Η καλύτερα να εντάξουμε τα σχολεία αυτά στην Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας της …Αδριανούπολης !.