ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Η ΠΟΛΗ

Ρεκόρ έσπασαν οι αυξήσεις στις τιμές των σπιτιών στην Κωνσταντινούπολη

91067-icerik

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην 3η θέση μεταξύ των αυξήσεων σε λίστα με 150 πόλεις στον κόσμο, ενώ στις πρώτες πέντε πόλεις οι 4 είναι στην Κίνα.

Σύμφωνα με  τα δεδομένα από τον Παγκόσμιο Δείκτη πόλεων της έρευνας που έκανε η εταιρία Knight Frank, στις αυξήσεις των τιμών ακινήτων εντός ενός έτους, η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην τρίτη θέση. Η εταιρλια μέτρησε τις κατά μέσο όρο αυξήσεις των τιμών ακινήτων στις 150 πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου και βρέθηκε πως πρώτες στις αυξήσεις είναι οι πόλεις Σενζέν και η Σαγκάη και στην τριτη θέση ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη.

Στην πόλη Σενζέν της Κίνας οι αυξήσεις στις τιμές των σπιτιών έφτασαν στο 62%, ακολούθησε η Σαγκάη με 30% και μετά η Κωνσταντινούπολη με αύξηση 20%.

Μετά από αυτές τις τρεις πόλεις ακολουθούνε πάλι οι πόλεις Νανζίνγκ και το Πεκίνο. Έτσι μέσα στις 5 κινέζικες πόλεις υπάρχει και η Κωνσταντινούπολη. Στην λίστα αυτή βρίσκεται και η Σμύρνη στην 9η θέση με αύξηση τιμών στο 16%, ενώ η Άγκυρα βρίσκεται στην 27η θέση με ετήσια αύξηση 10%.
Οι αυξήσεις σε άλλες σημαντικές παγκοσμίως πόλεις ήταν Λονδίνο 15%, Άμστερνταμ 10%, Σύδνεϋ 9% και Βαρκελώνη 8%.

…………….

Haberdar  12/7/2016