ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΑΠΟ ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ

Το πλήθος έθεσε στο στόχαστρο του το Κολέγιο και πυρπόλησε το σχολείο

94271-icerik

Το δημοτικό σχολείο Μεχμέτ Έρογλου του Κολεγίου Σαμάνιολου που βρίσκεται στην περιοχή Πουρσακλάρ της Άγκυρας, υπέστη επίθεση με πέτρες από τον κόσμο, ενώ κάποια τμήματα του πυρπολήθηκαν.

Πολίτες οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους μετά από έκκληση του κράτους για να εμποδίσουν το πραξικόπημα, έβαλαν στο στόχαστρο τους το  δημοτικό σχολείο Μεχμέτ Έρογλου του Κολεγίου Σαμάνιολου (σημ. μεταφρ : Ανήκει στον όμιλο Γκιουλέν). Το πλήθος που συγκεντρώθηκε πετροβόλησε το σχολείο.
Η αστυνομία που έφτασε εκεί μετά από καταγγελία δεν μπόρεσε να διαλύσει το πλήθος. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα και μη μπορώντας να διαλύσουν το πλήθος, κάλεσαν ενισχύσεις. Το οργισμένο πλήθος έσπασε τα κιγκλιδώματα και τις πόρτες και μπήκαν μέσα στο σχολείο. Οι πολίτες αργότερα πυρπόλησαν σε τρία διαφορετικά σημεία το σχολείο.

Αργότερα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από μονάδα της πυροσβεστικής. Αργότερα μεταφέρθηκαν στην περιοχή ΜΑΤ και αστυνομικά οχήματα ΤΟΜΑ.

Το πλήθος κρέμασε την τουρκική σημαία στο σχολείο και ακολούθως έφυγαν από εκεί κινούμενοι προς την πλατεία. Το σχολείο μετατράπηκε σε ερείπια και αχρηστεύθηκε.

http://www.haberdar.com/gundem/koleji-hedef-alan-ofkeli-kalabalik-okulu-atese-verdi-h42882.html?mnst=16485

17/7/2016

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email