¨ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ¨…

Πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας Ερντογαν για την MİT  και το Γενικό Επιτελείο Στρατού

579a3056aebe6
Ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε να υπαχθούν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT) και το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις απόψεις του  αναφορικά  με τις συζητήσεις που γίνονται  για την αναδιάρθρωση  των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τις  ανακοίνωσε  στο πλαίσιο της υποδοχής  των μελών   του Προεδρικού Συμβουλίου  της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν  τόνισε ότι, επιθυμεί  -υπο την προϋπόθεση της έγκρισης και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης-  να υπαχθούν  η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών  της Τουρκίας (MİT) και το Γενικό Επιτελείο   Στρατού  στην Προεδρία της Δημοκρατίας και  οι Διοικήσεις των Δυνάμεων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η πρόταση του ΠτΔ Ερντογάν προβλέπει  συνταγματική αναθεώρηση  καθώς   η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών  της Τουρκίας (MİT) και το Γενικό Επιτελείο   Στρατού υπάγονται στον Πρωθυπουργό.

TRT  28/7/2016

Σχ : Για να πούμε πάντως και του Ερντογάν το δίκιο, στις 15 Ιουλίου η ΜΙΤ προφανώς είτε πιάστηκε στον ύπνο, είτε ο Φιντάν ¨παίζει¨ διπλό παιχνίδι…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone