ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

To γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ¨γενοκτονία¨

020620161531298771102_2

Η Μπούντενσταγκ,  το κοινοβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε την τροπολογία που χαρακτηρίζει ως ¨γενοκτονία¨ τα γεγονότα του 1915.

To κείμενο με τον τίτλο ¨Ανάμνηση και μνήμη της γενοκτονίας που έγινε πριν από 101 χρόνια σε βάρος της αρμενικής και των άλλων χριστιανικών μειονοτήτων¨  είχε ετοιμασθεί από τα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης  (CDU/CSU), από το σοσιαλιστικό κόμμα και από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Πρασίνων, ψηφίστηκε σχεδόν από όλους τους βουλευτές που βρισκόταν στην βουλή.

Κατά την ιστορική αυτή ψηφοφορία μόνο ένας βουλευτή της CDU/CSU ψήφισε αρνητικά και ένας άλλος απείχε.
Στην ψηφοφορία δεν μετείχαν η πρωθυπουργός Άγγελα Μέρκελ και ο αντιπρόεδρος του SPD Σίγκμαρ Γκάμπριελ επειδή μετείχαν σε κάποιες εκδηλώσεις, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Βάλτερ Στάινμάγερ ήταν σε ταξίδι στην Λατινική Αμερική.

http://www.dha.com.tr/almanya-federal-parlamentosunda-1915-olaylarinin-soykirim-olarak-nitelendirdigi-yasa-tasarisi-onaylandi_1244103.html

Σχ: Να σημειώσουμε πως το ψήφισμα αναφέρεται σε γενοκτονία που έγινε σε βάρος της Αρμενικής αλλά και ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ… Άρα περιλαμβάνει την γενοκτονία των Ποντίων και των άλλων Ελλήνων της Μικράς Ασίας.