ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Tα φορτηγά TIR της ΜΙΤ τα οποία είχαν έρθει στην επικαιρότητα με την είδηση πως μετέφεραν οπλισμό, πλέον δεν θα φέρουν έγγραφα

mit-tır

Πλέον δόθηκε στην ΜΙΤ η δυνατότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων της, όταν μεταφέρει είδη που έχουν αγοραστεί να μην τα καταγράφει, ενώ και στις εξόδους της χώρας να μην υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου τους.

Τα φορτηγά TIR της ΜΙΤ είχαν έρθει στην επικαιρότητα όταν μετέφεραν όπλα στις διάφορες ομάδες στην Συρία. Στις 19/1/2014 τρία φορτηγά TIR συνοδευόμενα από αξιωματικούς της MIT, σταματήθηκαν από την στρατοχωροφυλακή στα διόδια Τζεϊχάν Σιρκετζί των Αδάνων. Από τα βίντεο που εμφανίστηκαν από τον έλεγχο που έγινε στα φορτηγά φάνηκε πως ενώ επιφανειακά είχαν κουτιά με φάρμακα, από κάτω υπήρχαν εκατοντάδες όλμοι.

Εάν το κρίνει σκόπιμο το ανώτερο στέλεχος…

Σύμφωνα με το κείμενο του Αλιτζάν Ουλουντάγ της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, με την αλλαγή που γίνεται στην νομοθεσία για την μεταφορά των αγαθών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων , της ΜΙΤ και της Αστυνομίας,  ¨εάν κριθεί σκόπιμο¨ από ¨ανώτερο στέλεχος¨ αυτών των φορέων , τότε τα όποια αγαθά δεν θα συνοδεύονται από έγγραφα.
Με αυτή την αλλαγή στην νομοθεσία, οι φορείς αυτοί δεν θα υποχρεούνται να καταγράφουν στις περιοχές καθηκόντων τους είδη τα οποία μεταφέρουν, όπως όπλα, συσκευές και οχήματα.

……………….

Mühimmat taşıdığı iddiasıyla gündeme gelen MİT TIR’larının kaydı tutulmayacak

25/5/2016