ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΛΕΕΙ !

Έκαναν το τζαμί βυζαντινό μουσείο

camiyi-muze-yaptilar-h14571

Στην νήσο Χίο, μετέτρεψαν σε βυζαντινό μουσείο το πρόσφατα επισκευασμένο μνημείο-τζαμί Μετζιντιέ που κατασκευάστηκε στην εποχή των Οθωμανών. Οι μουσουλμάνοι αντέδρασαν σε αυτή την ασέβεια.

Το τζαμί Μετζιντιέ της Χίου που ήταν το μόνο που κατασκεύασε εκεί ο σουλτάνος Αμπντουλμετζίντ, έκλεισε πια για λατρεία. Το μνημείο τζαμί που το είχαν κλείσει για να το επισκευάσουν πριν από κάποιο διάστημα, εντέλει με απόφαση που πάρθηκε, μετατράπηκε σε βυζαντινό μουσείο.  Το τζαμί στο στάδιο της επισκευής υπέστη μεγάλες αλλαγές. Τα ιστορικά χαρακτηριστικά του κτίσματος απωλέσθηκαν, ενώ εντός του τζαμιού άρχισαν να εκτίθενται μνημεία  χριστιανικής περιόδου.


ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ
Μουσουλμάνοι που είδαν ανοιχτή την πόρτα του τζαμιού Μετζιντιέ και μπήκαν μέσα, απογοητεύτηκαν πολύ όταν είδαν μέσα τα μνημεία της βυζαντινής περιόδου.
Τούρκοι πολίτες που αντέδρασαν για αυτή την κατάσταση κατά της Ελλάδας, χαρακτήρισαν αυτό που έγινε ως μια ασέβεια. Οι μουσουλμάνοι ζήτησαν να υπάρξει άμεση επανόρθωση σε αυτή την ιστορική ντροπή και για αυτό έκαναν την σχετική έκκληση και προς τους Τούρκους αξιωματούχους.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/camiyi-muze-yaptilar-142576.html

5/3/2016

Σχ : Δείτε ποιοί μιλάνε για ασέβεια…  

Ακριβώς απέναντι από την Χίο…

http://www.mixanitouxronou.gr/mikrasiates-katangeloun-vevilosi-tou-agiou-charalampous-ston-tsesme-i-tourki-estisan-pazari-me-esoroucha-mesa-stin-ekklisia-vinteo/

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone