ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΚΜΠΙΡ

Hus

Τεκμπίρ

Η φράση ¨Αλλάχ ου Ακμπάρ¨ είναι μια αραβική φράση και σημαίνει ¨Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Την φράση αυτή την ακούτε πέντε φορές από τον χότζα. Σημαίνει να σεβόμαστε και να θυμόμαστε τον Αλλάχ.  Ο άνθρωπος πιστεύει ή δεν πιστεύει, πάντως με αυτήν την φράση καλούνται οι μουσουλμάνοι στο τζαμί.

Στις μέρες μας λοιπόν που χρησιμοποιείται αυτή η φράση ; Από τρομοκράτες που κόβουν κεφάλια, στο συνέδριο του ΑΚΡ, σε ματς της εθνικής, ενώ ακούγεται ακόμη και από όχλο που λεηλατεί μαγαζιά και επιχειρήσεις. Μάλιστα χτες στα ΝΑ αστυνομικός που μετείχε σε μια επιχείρηση στην πόλη Ιντίλ, φώναζε ¨Αλλάχ ου Ακμπάρ¨.

Εάν η φράση ¨Αλλάχ ου Ακμπάρ¨ δεν επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στα τζαμιά, τότε θα συμβούν τρομερά πράματα, Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος της λογικής που βάζει το τεκμπίρ (σχ. μεταφρ : έτσι λέγεται αυτή η φράση)  σε πάρτι, στην βουλή, στην αστυνομία, σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και στον στρατό. Να πάρει την χώρα σε έναν εμφύλιο. Που είστε λοιπόν ειλικρινείς και τίμιοι μουσουλμάνοι ; Δεν θα απαντήσετε σε αυτούς που εκμεταλλεύονται το  ¨Αλλάχ ου Ακμπάρ¨ ;

Χουσείν Αϊγκούν- πρώην βουλευτής του CHP

18/11/2015

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone