ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΧΡΑΝΤ ΝΤΙΝΚ

 

Έκτακτη εξέλιξη σχετικά με την δολοφονία Ντινκ… 9 ακόμη συλλήψεις αστυνομικών !

1DINK

Στα πλαίσια της έρευνα που γίνεται για την δολοφονία του Χραντ Ντινκ-αρχισυντάκτη της εφημερίδας Άγος, αποφασίστηκε η σύλληψη ακόμη 9 ατόμων.

Μετά από τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, θα ληφθεί πάλι κατάθεση από τους ήδη κρατούμενους για την υπόθεση αυτή Ραμαζάν Ακγιουρέκ, Ερτζάν Ντεμίρ, Μουχιτίν Ζενίτ και Οζκάν Μουμτζού.

Η εισαγγελία τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος έβγαλε ένταλμα σύλληψης 9 ακόμη κρατικών υπαλλήλων με κατηγορίες για ¨συνέργεια σε δολοφονία εκ προθέσεως¨, ¨πλαστογραφία δημόσιου εγγράφου¨, ¨εξαφάνιση και απόκρυψη δημόσιου εγγράφου¨ και ¨παράβαση καθήκοντος¨.

Αυτοί για τους οποίους βγήκαν τα εντάλματα σύλληψης είναι οι εξής : Τζοσκούν Τσακάρ- πρώην υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ασφάλειας,  Αχμέτ Ιλχάν Γκιουλέρ- πρώην διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών Κωνσταντινούπολης, Φαρούκ Σαρί-πρώην Διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών Τραπεζούντας, οι πρώην υποδιευθυντές της Διεύθυνσης Πληροφοριών Μπουλέντ Ντεμιρέλ και Οσμάν Γκιουλμπέλ, ο προϊστάμενος του πρώην γραφείου C-2 Γιλμάζ Ανγκίν, ο Γιουνούς Γιαζάρ- πρώην διευθυντής του Τεχνικού Τμήματος Πληροφοριών του EGM και οι αστυνομικοί Μεχμέτ Αϊχάν και Ονούρ Καράκαγια.

Κάποιοι εξ αυτών έχουν δώσει καταθέσεις και στο παρελθόν, αλλά βγήκε απόφαση σύλληψης τους για να ανακριθούν ξανά υπό το φως των νέων στοιχείων που προέκυψαν.

Εφ. Ταράφ 7/10/2015