ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΝ Μ.Ε.Α.

To καταρριφθέν κοντά στο Κίλις στα σύνορα Μ.Ε.Α. σε ποια χώρα ανήκει ; Ποιος το χρησιμοποιούσε

31901474-600x400

To καταρριφθέν από την τουρκική πολεμική αεροπορία Μ.Ε.Α. είναι το κατασκευασμένο από τους Ρώσους ελαφρού τύπου όχημα Orlan-10. Το Orlan-10 τραβάει βίντεο με μια ειδική κάμερα, ενώ απομακρύνεται μέχρι 140 χλμ από το κέντρο ελέγχου. Αλλά σύμφωνα με όσα έμαθε το Kokpit.aero το δραστικό του βεληνεκές είναι μεταξύ 50 και 60 χλμ.

Το μάξιμουμ βάρος απογείωσης του φτάνει τα 15 κιλά και εκτοξεύεται με καταπέλτη. Το ωφέλιμο φορτίο του της κάμερας συμπεριλαμβανομένης, φτάνει τα 6 κιλά. Μετά από την εκτόξευση του με τον κινητήρα βενζίνης που διαθέτει, μπορεί να μείνει στον αέρα 16 ώρες. Η ταχύτητα του στον αέρα ποικίλει ανάμεσα στα 90 και 150 χλμ την ώρα. Μπορεί να φτάσει σε μέγιστο ύψος τροχιάς τα 5 χλμ.

Χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα στις συγκρούσεις μεταξύ διασπαστών Ρώσων και Ουκρανίας. Μάλιστα οι ουκρανοί στρατιώτες είχαν βγάλει και αναμνηστική φωτογραφία με το Orlan-10 που είχαν καταρρίψει και την είχαν κοινοποιήσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Orlan 10

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ORLAN-10 ;

Μετά από το περιστατικό οι Ρώσοι δήλωσαν πως ¨Δεν είχαμε κάποια απώλεια στα εναέρια οχήματα μας¨, οπότε παραμένει το ερώτημα το σε ποιόν ανήκε το 15 κιλών εναέριο όχημα. Δεν είναι γνωστό μήπως το όχημα ανήκε στο κλάδο του ΠΚΚ στην περιοχή , δηλαδή στο PYD.

To Orlan-10 εκτοξεύεται με καταπέλτη και προσγειώνεται με αλεξίπτωτο.

Kokpit.aero  16/10/2015

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email