ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1915

Ο Πάπας Φραγκίσκος ετοιμάζεται να ανακηρύξει άγιο τον δολοφονηθέντα το 1915 θρησκευτικό ηγέτη Μέλκι

cats2

Αναφέρεται πως ο θρησκευτικός ηγέτης των καθολικών ο Πάπας Φραγκίσκος ετοιμάζεται να ανακηρύξει ως άγιο τον καθολικό Ασσύριο θρησκευτικό ηγέτη και επίσκοπο Μιχαήλ Φλαβιανό Μέλκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Μάρντιν το 1915
Η έγκυρη ιταλική εφημερίδα ¨La Stampa¨ αναφέρει πως η συγκεκριμένη κίνηση θα εντείνει έτι περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις Βατικανού-Άγκυρας.


Όπως είναι γνωστό ο Πάπας Φραγκίσκος-γνωστός για τις μονόπλευρες σταθερές απόψεις του σχετικά με την αρμενική γενοκτονία, ανακήρυξε ως ¨γενοκτονία¨ τα γεγονότα ου συνέβησαν στην Ανατολία το 1915 και σε λειτουργία που τέλεσε τον περασμένο Απρίλιο–παρουσία του Αρμένιου προέδρου Σαρκισιάν- στον ναό του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη, ζήτησε από την Τουρκία την αναγνώριση αυτής της καταστροφής που προκάλεσαν οι Οθωμανοί.
Η Άγκυρα μετά την κρίση που ξέσπασε, ανακάλεσε τον πρεσβευτή της Μεχμέτ Πατσατζί από το Βατικανό.
Ο Πάπάς Φραγκίσκος ζήτησε από το Κονκλάβιο των Αγίων τα ετοιμαστεί ο φάκελος για την αγιοποίηση του Μέλκι, ο οποίος στις 29/8/2015 συνελήφθη με έναν άλλο Αρμένιο θρησκευτικό ηγέτη τον Ζακ Αμπραχάμ και τους εκτέλεσαν επειδή δεν δέχτηκαν να γίνουν μουσουλμάνοι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η τελετή για την αγιοποίηση του Μέλκι, πιθανότατα θα γίνει τον Οκτώβριο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Η εφημερίδα La Stampa αναφέρει πως η απόφαση αυτή του Πάπα είναι μια αντίδραση ενάντια στις δολοφονίες και στα βάσανα των χριστιανικών μειονοτήτων στην Μέση Ανατολή
…………

55c5b5b2cbbf342b480ad51c
Εφ. Ταράφ 9/8/2015

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone