ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗ

Εγκαίνια εκκλησίας συνοδεία εζάν

ezan-sesi-esliginde-kilise-acilisi-7293329_x_o

Ο δήμαρχος Μενεμένης Ταχίρ Σαχίν και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος υπό συνοδεία ήχου εζάν, έκοψαν την κορδέλα στον ελληνικό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Μενεμένης, όπου και πραγματοποιήθηκε λειτουργία πρώτη φορά μετά από 93 χρόνια.

Στην τελετή δόθηκαν μηνύματα ειρήνης και αδελφοσύνης, αφέθηκαν να πετάξουν λευκά περιστέρια, ενώ στην αυλή της εκκλησίας φυτεύτηκε μια ελιά προς ανάμνηση της ημέρας. Η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου που είναι του 19ου αιώνα και βρίσκεται στην συνοικία Μερμερλί, επισκευάστηκε από τον δήμο Μενεμένης και εγκαινιάστηκε με μια λαμπρή τελετή στην οποία μετείχαν ο δήμαρχος Μενεμένης Ταχίρ Σαχίν, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Έλληνας πρόξενος Θεόδωρος Τσακίρης, ο πρόεδρος της νομαρχιακής κομματικής οργάνωσης του CHP Χιουρόλ Τακλάκ, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Μενεμένης, κοινοτάρχες, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και μέλη της Ορθόδοξης κοινότητας από Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη.

¨ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ¨
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος που τέλεσε και την πρώτη μετά το 1922 λειτουργία στον Άγιο Κωνσταντίνο, κατά την ομιλία που έκανε, επαίνεσε τον δήμαρχο Μενεμένης Ταχίρ Σαχίν ( και μέσω αυτού όλους τους κατοίκους της Μενεμένης) που τον υποδέχτηκαν με λουλούδια και με μουσικά κομμάτια από την μπάντα του δήμου.
Ο Βαρθολομαίος εξέφρασε την πίστη του πως η ελληνική εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου θα προσθέσει ένα διαφορετικό χρώμα στην πλούσια κουλτούρα της Σμύρνης.
………………
Εφ. Ταράφ 10/5/2015

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email