ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

110220152302151911055

¨Έγιναν πολλές νομικές ρυθμίσεις. Το σημαντικότερο ήταν η απόδοση βακουφικών περιουσιών, μέχρι τώρα 365 βακουφικά ακίνητα επιστράφηκαν σε μη μουσουλμανικά ιδρύματα. Αρκετά ακόμη είναι σε διαδικασία απόδοσης. Σε καμιά άλλη χώρα δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.

Εμείς δεν είπαμε να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο για να τα δώσουμε, και στην Ελλάδα δεν αποδόθηκε κανένα τουρκικό βακούφι αλλά εμείς δεν περιμέναμε αμοιβαιότητα. Αυτό δεν το λέω για να κατηγορήσω την Ελλάδα. Το λέω για να δείξω πως δεν περιμέναμε αμοιβαιότητα¨.

……………..
Εφ. Μιλλιέτ 11/2/2015
Σχ : Αφού έκαναν και ΚΑΝΟΥΝ ακόμη τζαμιά τις εκκλησίες μας και αφού ξεπάστρεψαν την ελληνική μειονότητα, τώρα όντως αποδίδουν κάποια ακίνητα που είχαν δημεύσει με ληστρικούς νόμους. Είναι κάτι σαν την συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι σε …απειλούμενα είδη. Από την απληστία μας, τα φέρνουμε στο χείλος της οριστικής εξαφάνισης και μετά χαιρόμαστε που τα έχουμε σε καλές συνθήκες στους ζωολογικούς κήπους και τα επιδεικνύουμε. Τώρα δηλαδή που έμεινε στην Τουρκία ένα απολειφάδι μειονότητας, τώρα δείχνουν και …μεγαλοψυχία !

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email