ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ

Παλιά ήταν οι αντάρτες του Σαλβαντόρ, τώρα το YPG !

4b70fdc3697cb1804f099e930ec1d455

Γερμανοί αριστεροί και αντιφασίστες που άρχισαν καμπάνια δωρεών για να μπορέσουν να αγοραστούνε όπλα για το YPG που πολεμά τις συμμορίες της ISIS, συγκέντρωσαν μέσα σε 6 μέρες 23 χιλιάδες ευρώ. Πηγή έμπνευσης για την καμπάνια ¨Όπλα για το YPG¨, ήταν η καμπάνια που άρχισε στην Γερμανία το 1980 για τους αντάρτες του Σαλβαντόρ, όταν είχαν συγκεντρωθεί 5 εκατομμύρια μάρκα. Ονομασία της καμπάνιας τότε ήταν ¨Στείλε στο Σαλβαντόρ τον μισθό μιας ώρας¨.

Στην Γερμανία τότε, αριστερές οργανώσεις, συνδικάτα ακόμη και άτομα, είχαν αρχίσει τότε την καμπάνια εκεί για να εξοπλιστούνε οι αντάρτες που μάχονταν κατά του δικτατορικού καθεστώτος. Η κεντρική ιδέα της καμπάνιας που κατά την πρώτη εβδομάδα είχε συγκεντρώσει 1 εκ. μάρκα ήταν πως για την διαφύλαξη της ειρήνης και της ελευθερίας πρέπει να εξοπλιστούνε οι επαναστάτες του Ελ Σαλβαντόρ.

………

Γερμανοί αριστεροί και ειρηνιστές κλείνοντας τα αυτιά τους στις αμφισβητήσεις και στις αντίθετες απόψεις, έσπασαν τότε ένα ταμπού προωθώντας τον εξοπλισμό των επαναστατών. Τώρα σπάνε αυτό το ίδιο ταμπού για το YPG που είναι η δύναμη υπεράσπισης του Δυτικού Κουρδιστάν και έχει τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου με την αντίσταση του στο Κομπάνι 25 μέρες τώρα.

…………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 10/10/2014

Σχ : Να δω τέτοια καμπάνια από τον ΣΥΡΙΖΑ και την άλλη μέρα θα κολλάω αφίσες του Αλέξη !