ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

O συριακός στρατός κατέλαβε βάση της Νούσρα

nusrahama_ic

Ανακοινώθηκε πως η μεγαλύτερη βάση του Μετώπου Νούσρα (συριακός κλάδος της Αλ Κάιντα) στην περιοχή Χάμα, καταλήφθηκε από τον συριακό στρατό. Αναφέρεται πως η ιδρυθείσα στα βουνά βάση, σκάφτηκε με μηχανήματα που μεταφέρθηκαν από Τουρκία.

9_8

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, o συριακός στρατός υπό την ηγεσία του επονομαζόμενου ως ¨τίγρη¨ συνταγματάρχη Σουχείλ Χασάν, εκκαθάρισε την περιοχή Ζουρ Ελ Μαχρούκα στα βόρεια της Χάμα, από τους μαχητές του Μετώπου Νούσρα.

Συριακή στρατιωτική πηγή σε δήλωση του σχετικά με την επιχείρηση ανέφερε τα εξής : ¨Στην περιοχή αυτή υπάρχουν ψηλά βουνά και βαθιές κοιλάδες. Υπό αυτή την μορφή του αποτελεί ένα σταυροδρόμι που συνδέει 4 σημαντικές περιοχές. Καθώς δυτικά αυτής της περιοχής βρίσκεται η Μαχρούντα, νότια η Ταγίμπε, ανατολικά η Σαβράν και στα βόρεια η Λεταμένε, αποτελεί μια περιοχή με μεγάλη στρατηγική σημασία.  Η περιοχή αυτή είχε ζωτική σημασία για τον εφοδιασμό των τρομοκρατικών ομάδων και από εδώ οργάνωναν επιθέσεις με πυροβολικό και όλμους στις γύρω περιοχές¨.

7_11

Ο αξιωματούχος του στρατού είπε πως η εκκαθάριση αυτής της περιοχής από τις ένοπλες ομάδες ήταν ένας από τους σημαντικότερους στόχους του συριακού στρατού και πρόσθεσε πως ¨Ο συριακός στρατός εκκαθαρίζοντας αυτή την περιοχή από τους τρομοκράτες, έθεσε υπό τον έλεγχο του, την σημαντικότερη βάση του Μετώπου Νούσρα στον νομού της Χάμα¨.

81

Η στρατιωτική πηγή ανέφερε επίσης πως η καταληφθείσα βάση περιλάμβανε 4 κέντρα διοίκησης των ενόπλων ομάδων και ότι η ευρισκόμενη μέσα στα βουνά βάση, σκάφτηκε με μηχανήματα που μεταφέρθηκαν εκεί από την Τουρκία.

21_2

 

Haber.sol.org  9/10/2014