12 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΩΡΑ 00:40 ΤΗΣ 8/10/2014

Θάνατοι σε διαμαρτυρίες για το Κομπάνι

081020140010126906336_2

Στις διαμαρτυρίες που οργανώθηκαν για τις επιθέσεις της ISIS στο Κομπάνι, σκοτώθηκαν 12 άτομα και τραυματίστηκαν πολλά.

ΣΤΟΥΣ 8 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο αστυνομικός διευθυντής Ντιγιαρμπακίρ Χαλίς Μπογουρτζού ανακοίνωσε πως στα επεισόδια που ξέσπασαν στην πόλη, υπήρξαν 8 νεκροί. Ο Μπογουρτζού ανέφερε πως από την αρχή που ξέσπασαν τα επεισόδια τα παρακολουθούσε και κατεύθυνε τις αστυνομικές δυνάμεις και ότι από τους νεκρούς οι 5 είναι μέλη του Hüda-Par, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για τον εντοπισμό της ταυτότητας των υπολοίπων.

 

Καθώς μετά από τον θάνατο 8 ατόμων στο Ντιγιαρμπακίρ και την απαγόρευση κυκλοφορίας τα επεισόδια συνεχίστηκαν, μετά από αίτημα του νομάρχη, στρατιώτες της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής μπήκαν στην πόλη για λόγους αποτροπής. Οι στρατιώτες τοποθετήθηκαν σε σημαντικά σημεία της πόλης ενώ υπήρξαν στιγμές που επενέβησαν και στα επεισόδια. Από πολλές πλευρές του Ντιγιαρμπακίρ, ακουγόταν την νύχτα πυροβολισμοί.

…………..

…………..

Σε ένοπλο καβγά που συνέβη απόψε στην πόλη Κουρταλάν του Σιίρτ, δύο άτομα σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν.

Μετά από την ανακοίνωση τύπου που έκανε σήμερα στις 17:30 το BDP, μια ομάδα έκανε πορεία προς το δημαρχείο του Κουρταλαν στο οποίο δήμαρχος είναι μέλος του ΑΚΡ και άρχισαν να πετάνε βόμβες μολότοφ. Από τις μολότοφ κάηκαν ένα όχημα της δημοτικής αστυνομίας και ένα όχημα κηδειών. Τότε αναφέρεται πως συγγενείς του δημάρχου Νεβζάτ Καρατάι, για να εκφοβίσουν τους διαδηλωτές, άρχισαν να πυροβολούνε στον αέρα. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν μπροστά από το δημαρχείο και επιτέθηκαν στα σπίτια και τις επιχειρήσεις του δημάρχου Καρατάι και των συγγενών του. Τότε και ενώ η ένταση είχε ανέβει πολύ, άτομα που φέρεται να ήταν συγγενείς του δημάρχου, ευρισκόμενοι μπροστά από τα κατεστραμμένα καταστήματα, άρχισαν να πυροβολούνε τυχαία κατά του πλήθους των διαδηλωτών. Από τα πυρά σκοτώθηκαν οι Γιουσούφ Τσελίκ και Μουχντί Ερντογάν και τραυματίστηκαν οι……

ΣΤΟ ΜΠΑΤΜΑΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ, Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα στο Μπάτμαν, επί της οδού Τουργκούτ Οζάλ, ο 23χρονος Εμράχ Ντεμίρ τραυματίστηκε βαριά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μπάτμαν όπου παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν διασώθηκε. Λόγω των επί δύο ημερών επεισοδίων, η νομαρχία επέβαλε απαγόρευση εξόδου στο δρόμο, τα σχολεία σήμερα (Τετάρτη) θα έχουν αργία και στρατιώτες της στρατοχωροφυλακής μπήκαν στην πόλη. Το επίπεδο ασφάλειας ανέβηκε στο ανώτατο, ενώ αστυνομικά οχήματα με μεγάφωνα ανακοίνωσαν την απαγόρευση εξόδου.

………….

………….

DHA 8/10/2014