ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ EFA

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του EFA

deb

O πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, o σύμβουλος του ο Αϊντίν Αχμέτ και ο Αλή Αλιρεμζίογλου-μέλος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας του DEB, μετά από πρόσκληση της EFA(Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία) προς το DEB, μετέβησαν στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση που είχε η επιτροπή του DEB με τον πρόεδρο του EFA Φρανσουά Αλφονσί, με τον διευθυντή του EFA Γκίντερ Ντάουεν και με την πολιτική σύμβουλο Εύα Μπιντάνια Ιμπαργκούτχι, ήταν πολύ θετική. Το κόμμα DEB πέρσι είχε υποβάλλει αίτημα μέλλους στην EFA, αλλά καθώς αμφότεροι οι φορείς είχαν δώσει βαρύτητα στις ευρωεκλογές, οι επαφές είχαν ανασταλεί για το φθινόπωρο.

141215900079877

Στην συνάντηση που ήταν και για τις δυό πλευρές θετική, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς περιέγραψε τις ευρωεκλογές όπως και τα υπάρχοντα προβλήματα της μειονότητας σχετικά με τα μειονοτικά και πολιτικά δικαιώματα. Περιέγραψε με παραδείγματα στους υπευθύνους της EFA, τις σκανδαλώδεις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης. Ο πρόεδρος Τσαβούς ευχαρίστησε τον πρόεδρο Φρανσουά Αλφονσί και τους αρμόδιους της EFA για την πρόσκληση τους, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του και τα συγχαρητήρια του προς τον Φρανσουά Αλφονσί, για την εκλογή του στην προεδρία της EFA. Επίσης ο Τσαβούς χάρισε στον πρόεδρο της EFA Φρανσουά Αλφονσί μια φωτογραφία που περιλαμβάνει τη στιγμή κατά την οποία ο Αλφονσί πριν από ένα χρόνο δέχτηκε την κάρτα επίτιμου μέλους του DEB μαζί με μια άλλη στην οποία διακρίνονται οι δύο πρόεδροι.

Ιστοσελίδα του DEB 1/10/2014