ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΗΡΩΝ

Takva Haber : Η ΙΚΙΛ επιβράβευσε την Τουρκία που δεν μετέχει στον συνασπισμό

odul (1)

Το γνωστό για την υποστήριξη του στην ΙΚΙΛ Takva Haber, έκανε ένα εντυπωσιακό σχόλιο σχετικά με την απελευθέρωση των 49 ομήρων. Αναφέρει πως το οριακό σημείο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΙΚΙΛ και στην κυβέρνηση ήταν η μη συμμετοχή της Τουρκίας στην σχηματιζόμενη κατά της ΙΚΙΛ συμμαχία.

Το Takva Haber που προκαλεί εντύπωση με τα υπέρ της ΙΚΙΛ άρθρα του, σε άρθρο με τίτλο ¨Πως απελευθερώθηκαν οι Τούρκοι όμηροι¨ γράφει πως ¨Πέντε μέρες είχαν περάσει μετά από την αμερικανική προσπάθεια σύστασης συνασπισμού που θα καταλάβει την Συρία και το Ιράκ και οι αιχμάλωτοι μέσω ενός ασφαλούς δρόμου από Συρία, παραδόθηκαν στους Τούρκους αξιωματούχους. Όπως είναι γνωστό το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας εναντιώθηκε σε μια νέα κατοχή, απορρίπτοντας την πρόταση να μετάσχει σε έναν συνασπισμό κατοχής.¨

Δεν πληρώθηκαν λύτρα

Οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους ανάμεσα στην ΙΚΙΛ και στην Τουρκία συνεχιζόταν τρεις μήνες τώρα και η ΙΚΙΛ στο διάστημα αυτό ως ένδειξη καλής βούλησης είχε απελευθερώσει Τούρκους πολίτες-οδηγούς. Το Takva επίσης γράφει πως η Τουρκία έστω και έμμεσα αναγνώρισε την ΙΚΙΛ.

Το κείμενο αναφέρει επίσης πως οι διαπραγματεύσεις γινόταν ανάμεσα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Εξωτερικού της ΜΙΤ και του ¨Υπουργείου Εξωτερικών του Ισλαμικού Κράτους¨ και ότι δεν πληρώθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση των ομήρων.

 Haber.sol.org 20/9/2014