49 ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

49 όμηροι ελεύθεροι

49-rehine-serbest-30219-669x321

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου ανακοίνωσε πως σήμερα το πρωί εισήλθαν στη χώρα μας ο πρόξενος Μοσούλης και 48 εργαζόμενοι που είχαν απαχθεί από την ΙΚΙΛ.

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου που βρίσκεται για επαφές στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού, δήλωσε πως ¨Απόψε φέραμε στην πατρίδα μας τον πρόξενο Μοσούλης και τους εργαζόμενους¨. Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως ο πρόξενος Μοσούλης και οι εργαζόμενοι που εισήλθαν στην χώρα από την συνοριακή πύλη της Σανλιούρφας, θα μεταφερθούνε για ιατρικό έλεγχο.

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου που βρισκόταν για επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, την διέκοψε στη μέση και γύρισε στην Σανλιούρφα για να συναντηθεί με τους 49 απελευθερωθέντες.

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου μέσω τουίτερ προέβη σε δήλωση σχετικά με την απελευθέρωση των 49 πολιτών που είχαν απαχθεί στην Μοσούλη.

Ο Νταβούτογλου ανέφερε : ¨Άγιο μου έθνος χαρές . Σήμερα το πρωί στις 5 φέραμε στην χώρα τους πολίτες μας που είχαν απαχθεί στην Μοσούλη. Ευχαριστώ εγκάρδια τις οικογένειες που σε αυτό το διάστημα δεν χάλασαν την αξιοπρεπή τους στάση. Ας είναι περαστικά σε όλους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και όλους τους υπαλλήλους μας που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες σε αυτό το διάστημα. Αγκαλιάζω εγκάρδια τους πολίτες μου που πέρασαν ένα πολύ δύσκολο διάστημα και σήμερα επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Και πάλι χαρές¨

DHA 20/9/2014