ΦΤΗΝΕΣ ΖΩΕΣ, ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ…

Πάλι πικρό νέο από την Σόμα

image

Ο 36 ετών ανθρακωρύχος Μετόν Κεσκίν σκοτώθηκε στην Σόμα του νομού Μαγνησίας όταν ένα κομμάτι άνθρακα έπεσε πάνω στην πλάτη του. Ο θάνατος αυτός που συμβαίνει μετά απο το ατύχημα της 13/5 όταν σκοτώθηκαν 310 άτομα, έθεσε πάλι το θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων στα μεταλλεία.

Ο πατέρας τριών παιδιών Μετίν Κεσκίν-εργαζόμενος σε μεταλλείο της εταιρίας Imbat, σήμερα γυρω στις 08:30 δέχτηκε ένα μεγάλο κομμάτι άνθρακα που έπεσε στην πλάτη του. Απο την πτώση χτύπησε το στηθος του στον στύλο που βρισκόταν μπροστά του και τραυματίστηκε βαριά. Οι συνάδελφοι του τον έβγαλαν από το μεταλλείο, αλλά πέθανε ενώ τον μετέφεραν με ασθενοφόρο προς το νοσοκομείο,της Σόμας.

Ο βουλευτής του CHP Οζγκιούρ Οζέλ υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν κουνάειμτο δακτυλάκι της για την ασφάλεια των εργαζομένων, λέγοντας τα εξής : ¨ Αυτοί οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν με χρήματα την θρηνούσα μάνα και με αστυνομικά οχηματα ΤΟΜΑ αυτούς που διεκδικούν το δίκιο τους, δεν κουνάνε το δακτυλάκι τους για την ασφάλεια των εργατών και έτσι οι θάνατοι συνεχίζονται. Απο τις 13/5 και εντεύθεν δεν βγήκε κανένας νόμος που θα αύξανε τα μέτρα ασφαλείας στα μεταλλεία. Αν και στο μεταλείο της Soma A.S. για το οποίο ο υπουργός είχε πει ότι είναι το πλέον ασφαλές, 301 εργάτες μας πέθαναν. Το κυβερνόν κόμμα δεν κάνει τίποτε για να μην αυξηθούν τα έξοδα των αφεντικών. Δυστυχώς στην Τουρκία δεν υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για την ασφάλεια των εργαζομένων όσο για τα κέρδη των αφεντικών. Αφού ο κλάδος είναι ο πλέον επικίνδυνος, τότε πρέπει να γίνει ότι χρειάζεται για την ασφάλεια.

Haber.sol.org. 2/9/2014