ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΤΥΠΟ

O νέος πρόξενος γνωρίστηκε με τον μειονοτικό τύπο

image

Ο διορισθείς στην Κομοτηνή πρόξενος της Τ.C. Αλή Ριζά Ακιντζί γνωρίστηκε με τον μειονοτικό τύπο. Εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια του Αλή Ριζά Ακιντζί που είπε πως ¨ Η θέση αυτή για μένα είναι τιμή και κάτι σαν μετάλλιο¨ .

Ο πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, στις 3/9 το βράδυ παρέθεσε δείπνο στα Θάμνα προς τους εκπροσώπους του μειονοτικού τύπου. Στο δείπνο μετείχαν ο διορισθείς ως πρόξενος στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί που ακόμη είναι πρόξενος στο Ναχιτσεβάν και εργαζόμενοι του προξενείου.

Στο δείπνο ο πρόξενος Σενέρ ανέφερε πως ο μειονοτικός τύπος είναι μια σημαντική δύναμη, πως η φωνή της μειονότητας ακούγεται και στην κοινή γνώμη της μειονότητας και στην ελληνική κοινή γνώμη και ότι όλων η καρδιά χτυπά με αγάπη για την μητέρα πατρίδα.

Ο νέος πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί στην σύντομη ομιλία του είπε πως ακόμη υπηρετεί στην αδελφή χώρα του Ναχιτσεβάν και ότι νωρίτερα υπηρέτησε σε Ιράν και Αίγυπτο. Ο Ακιντζί δήλωσε : Έχω μια αγάπη για τα Βαλκάνια. Έιναι αλήθεια πως δεν περίμενα πως θα βρεθώ σε αυτή τη θέση. Η θέση αυτή για μένα είναι τιμή και κάτι σαν μετάλλιο. Θα προσπαθήσω να εργαστώ με επιτυχία¨.

Ο νέος πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί θα αναλάβει καθήκοντα στους επόμενους μήνες. Ευχόμαστε επιτυχίες στον νέο μας πρόξενο.

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 4/9/2014