Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ…

Σχολιασμός-σκάνδαλο από τον νομάρχη του Κοτζάελι σχετικά με τις εντάξεις ατόμων στην ΙΚΙΛ : Υπάρχει ταξιδιωτική ελευθερία

isid_ic_0

Ο νομάρχης του Κοτζάελι Ερτζάν Τοπατζά παρά το ότι έχει γραφτεί και στον εθνικό αλλά και στον διεθνή τύπο πως ο νομός Κοτζάελι είναι ένα από τα κέντρα της ΙΚΙΛ στην Τουρκία, αυτός δήλωσε πως ¨Μπορεί κάποιοι να σκέφτονται διαφορετικά. Οι ειδήσεις είναι υπερβολικές. Υπάρχει ταξιδιωτική ελευθερία, δεν μπορούμε να πούμε που πάτε ¨.

Η είδηση της εφημερίδας Sol πως το Κοτζάελι είναι ένα από τα κέντρα της ΙΚΙΛ και η περιγραφή ιστοριών νέων ανθρώπων που εντάχθηκαν στην ΙΚΙΛ, είχε φέρει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Μάλιστα μετά από αυτή την είδηση που είχε κάνει αίσθηση, το περιοδικό Newsweek δημοσίευσε άρθρο με τίτλο ¨Δρόμος των τζιχαντιστών¨, στο οποίο ανέφερε πως το Κοτζάελι είναι ένα από τα κέντρα στα οποία η ΙΚΙΛ συγκεντρώνει ανθρώπους.

Ο νομάρχης του Κοτζάελι που σιωπούσε μετά από την είδηση της Sol, μετά την δημοσίευση παρόμοιου άρθρου, αναγκάστηκε να προβεί σε δήλωση. Εκεί ανέφερε πως ¨Δεν πιστεύω πως αυτά στηρίζονται σε απτές πληροφορίες¨.

……………

Haber.sol.org 13/9/2014