ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ

Χιλιάδες μέλη της ΙΚΙΛ πέρασαν μπροστά από τα μάτια του στρατού

timthumb

Για ακόμη φορά με περιγραφές χωρικών επιβεβαιώθηκε η ανοιχτή στήριξη του τουρκικού κράτους προς τις συμμορίες που επιτίθενται στην Κομπάνε. Χωρικοί από Κομπάνε περιγράφουν πως την νύχτα της 15/9 που άρχισε η επίθεση, χιλιάδες μέλη της οργάνωσης μεταφέρθηκαν εκεί με λεωφορεία και κάτω από την παρατήρηση του στρατού, τους πέρασαν από τα σύνορα. Οι Αχμέντ Χασέν και Φεριντούν Κερεμόξ που μετά από τις επιθέσεις ήρθαν στο Σουρούτς, είπαν πως μια μέρα πριν από την έναρξη της επίθεσης, είδαν να μεταφέρονται από την πλευρά της Τουρκίας όπλα, υλικά και μαχητές.

…..

O Aχμέντ Χεσέν που κατάγεται από το χωριό Γιάψε που είναι κοντά στο Ακτσάκαλε περιέγραψε ως εξής αυτά που είδε την νύχτα της 14ης προς 15η Σεπτεμβρίου : ¨ Βραδινές ώρες ήρθαν από την μεριά του Ακτσάκαλε μεγάλος αριθμός λεωφορείων. Από αυτά τα λεωφορεία κατέβηκαν 3.000 άντρες με γένια και εντάχθηκαν στην ΙΚΙΛ¨.

O Aχμέντ Χεσέν υποστηρίζει πως αυτά τα άτομα πέρασαν τα σύνορα υπό τα όμματα του τουρκικού στρατού.

………..

Ο Κέρεμοξ περιγράφει πως οι συμμορίες της ΙΚΙΛ πέρασαν από το χωριό τους λέγοντας : ¨Οι συμμορίες της ΙΚΙΛ περνάνε όπλα και προσωπικό μπροστά στα μάτια του τουρκικού στρατού. Είμαστε μάρτυρες σε αυτό πολλές φορές και το ίδιο συνέβη και την νύχτα πριν από την επίθεση.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 23/9/2014