ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ !

 image
O Ιχσάν Γκιουβερτζίν μαζί με τους γιούς του Χαίντάρ και Ροζάτ που πήραν μέρος στην αντίσταση του Μαχμούρ, τώρα υπερασπίζουν το Κουρδιστάν από τα χαρακώματα της αντίστασης στο Κερκούκ. Η κοινή αντίσταση πατέρα και δυό γιών δείχνει το δίκιο του κουρδικού αγώνα για την ελευθερία.

O Ιχσάν Γκιουβερτζίν όπως εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι του Μαχμούρ πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Παρά την 22χρονη ζωή του μετανάστη που βίωσε, δεν υποχώρησε στο θέμα της ελευθερίας. Σήμερα στα 45 του χρόνια έχει 7 παιδιά δύο εκ των οποίων είναι κορίτσια. Το 1992 όταν ήρθε στον κόσμο ο μεγάλος του γιός ο Χαίντάρ, πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Τα υπολοιπα 6 παιδιά ήρθαν στον κόσμο είτε στους δρόμους της προσφυγιάς είτε σε στρατόπεδα προσφύγων.

Πρώτα είχαν εξαναγκαστεί σε προσφυγιά απο το χωριό τους το Σεγιρκέ στο Ουλούντερε του νομού Σιρνάκ, ως αποτέλεσμα της καταπιεστικής πολιτικής του τουρκικού κρατους που ασκήθηκε με πρόφαση την δράση των ανταρτών. Πρώτα πήγαν στην πόλη Ζάχο του Ν. Κουρδιστάν
……..
Ο Ιχσάν μαζί με δυο από τους γιούς του μετέχει στα χαρακώματα του Κερκούκ, ενώ ένας αδερφός του μετέχει στην λαϊκή αντίσταση στην Ροζάβα, ενάντια στις επιθέσεις των συμμοριών.
………
Ο Ιχσάν δηλώνει πως είναι υπερήφανος που πολεμά στα χαρακώματα μαζί με τους δυο γιούς του και ότι αισθάνεται πως είναι μια μεγάλη τιμή. Δηλώνουν με περηφάνεια πως θα δώσουν και το αίμα τους για τα εδάφη του Κουρδιστάν. Αναφέρουν πως προσήλθαν εθελοντικά και πως ότι και να γίνει θα υπερασπιστούν τον κόσμο.
………..
O γιός του ο Χαϊντάρ δηλώνει πως αισθάνεται χαρά που βρίσκεται στο ίδιο χαράκωμα με τον πατέρα του κάτι που όπως λέει αποτελεί πηγή ενθουσιασμού. Τονίζει πως η υπεράσπιση του Κερκούκ και του Ν. Κουρδιστάν αποτελεί πατριωτικο καθήκον.
……….
Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 2/9/2014