ΠΤΩΣΗ F-16D

Αεροπλάνο F-16 κατέπεσε στο Ντιγιαρμπακίρ

image

Πολεμικό αεροσκάφος τύπου F-16D κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην 8η αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ, κατά την ώρα της προσγείωσης. Ο πιλότος έκανε χρήση του εκτοξευομένου καθίσματος και σώθηκε πηδώντας με αλεξίπτωτο.

Το ατύχημα συνέβη σημερα στις 17:10. Το αεροσκάφος F-16 που απογειώθηκε από την 8η αεροπορική βάση κατά την προσγείωση του υπέστη τεχνική βλάβη. Ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτοξευόμενο καθίσμα, ενώ το αεροσκάφος τσακίστηκε στην πίστα.
Μετά από το ατύχημα μεταφέρθηκαν επιτόπου ασθενοφόρο και μονάδα πυροσβεστικής. Λόγω του ατυχήματος το αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ έκλεισε για τις πολιτικές πτήσεις.

Αναφέρεται πως όταν κατά την προσγείωση, τμήμα του κινητήρα πήρε φωτιά, ο πιλότος ενημέρωσε το κέντρο και μετά εγκατέλειψε το αεροσκάφος.
……..
Αναφέρεται πως πιλότος του αεροσκάφους που κατέπεσε ήταν γυναίκα-λοχαγός. Η λοχαγός Σεφικά Μπουρτζού Αρπατζί που χρησιμοποίησε το εκτοξευόμενο κάθισμα και το αλεξίπτωτο, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Ντιγιαρμπακίρ, ενώ μαθεύτηκε πως η κατάσταση της υγείας της είναι καλή .
………….
DHA 2/9/2014

Σχ : Τέτοια περιστατικά δεν ειλναι επιδεκτικά για χιούμορ. Ελπίζουμε να το αντιλαμβάνεται αυτο και ο συντοπίτης μας μουσουλμάνος φωτογράφος που έκανε ανόητο χιούμορ στο FB όταν κατέπεσε πρόσφατα ελληνικό μαχητικο αεροσκάφος….