ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με την επιχείρηση κατά της ΙΚΙΛ

230920142000382146927_2

¨Θετικά την βλέπουμε, πρέπει να συνεχιστεί δίχως διακοπή¨, δήλωσε ο ευρισκόμενος στην Νέα Υόρκη για συνομιλίες πρόεδρος της δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την αμερικανική επιχείρηση κατά της ΙΚΙΛ.

Ο Ερντογάν απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ως εξής :

Δημοσιογράφος : κύριε πρόεδρε πως σχολιάζετε την επίθεση σε στόχους της ΙΚΙΛ από την Αμερική μαζί με 5 αραβικές χώρες ;

Ερντογάν : Αξιότιμοι φίλοι, αυτή τη στιγμή βέβαια οι πληροφορίες που έρχονται ποικίλουν. Δεν έχουμε πλήρη πληροφόρηση δηλαδή σχετικά με τους στόχους, το τι χτυπήθηκαν και το πώς χτυπήθηκαν. Ξέρετε όμως πως ο κύριος Ομπάμα στην ομιλία του την Τετάρτη είχε μιλήσει για στόχους σε Ιράκ και Συρία και το βήμα αυτό που έγινε κατά αυτών των στόχων, είναι κάτι που φυσικά και εμείς το βλέπουμε θετικά, ως μια δράση κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή. Φυσικά πιστεύω πως θα ήταν λάθος να γίνει μόνο μια φορά και μετά να υπάρξει μεγάλο διάλλειμα. Είναι ανάγκη αυτός ο οδικός χάρτης να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, πιστεύω πως ο αντιτρομοκρατικός αγώνας στην περιοχή πρέπει να συνεχιστεί κοινή συναινέσει.

Δημοσιογράφος : Ποια θα είναι η συμβολή της Τουρκίας από τώρα και πέρα ;

Ερντογάν : Αυτά τα συζητάμε και θα συνεχίσουμε να τα συζητάμε μεταξύ μας. Ανάλογα με το τι μας αναλογεί στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, εμείς θα συνεχίσουμε να το πράττουμε και βέβαια θα κάνουμε τα βήματα μας με τον τρόπο που μας αναλογεί. Όταν επιστρέψουμε θα έχουμε αυτήν τη συζήτηση με την κυβέρνηση μας. Αφού κάνουμε αυτήν τη συζήτηση, στα πλαίσια των αποφάσεων που θα πάρουμε, θα συνεχίσουμε να παράσχουμε την στήριξη μας.

Δημοσιογράφος : Η στήριξη θα περιλαμβάνει και στρατιωτική επιχείρηση ;

Ερντογάν : Φίλοι τα περιλαμβάνει όλα, στρατιωτική πολιτική…

……………

…………..

DHA 23/9/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone