ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ !

Ψυχή του Κομπάνε ο μονόχειρ πολεμιστής Μπρουσκ

17043627_o

Χες την ώρα που περνούσα από το Κομπάνε στην συνοριακή πύλη Μουρσίτπινάρ ένας νέος έκαμνε εκεί το σήμα της νίκης. Η μπλούζα που φορούσε τράβηξε την προσοχή μου. Με μεγάλα γράμματα έγραφε “Normal is dead” (κανονικά νεκρός)…

…………

Το πλέον μικρό μέρος του σώματος του Κουρδιστάν η Ροζάβα, στις 19/7/2012 ανακήρυξε από το Κομπάνε σε ολο τον κόσμο την επανάσταση της. Η μοίρα περίπου 3 εκ. Κούρδων που βρισκόταν μακροχρόνια υπό την κατοχή του συριακού καθεστώτος, είδε την εξέγερση του απέναντι στις ανακατατάξεις του έθνους-κράτους και στις προσπάθειες να τους σβήσουν, να μετατρέπονται σε μια επανάσταση. Στην επανάσταση εκείνη σήμερα γίνεται επίθεση. Το Κομπάνε που τελευταία δέχτηκε επίθεση τον Ιούλιο, τρεις μέρες τώρα πάλι δέχεται επίθεση. Και αυτήν τη φορά η επίθεση είναι η πλέον σφοδρή. Η τρομοκρατική οργάνωση, οι απάνθρωπες αυτές συμμορίες της ΙΚΙΛ περικύκλωσαν την περιοχή και προσπαθούνε να την πνίξουν. Η ΙΚΙΛ που με την διεθνή στήριξη που έχει μετατράπηκε σε φαινόμενο, επιχειρεί τώρα να κάνει σφαγή ενάντια στις δυνάμεις των YPG και HPG, οι μόνοι άλλωστε από τους οποίους έχει ηττηθεί.

Και αφού υπάρχει επίθεση, υπάρχει και αντίσταση. Σύμβολο αυτής της αντίστασης είναι ο Μπρουσκ που πολεμά στην πρώτη γραμμή με ένα χέρι.

5ff0e898_o

……..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 21/9/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone