ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δικογραφία σκάνδαλο : Η οικογένεια και ο δικηγόρος του Ετέμ μέλη ¨τρομοκρατικής οργάνωσης¨

image

Σε δικογραφία που σχηματίστηκε στην Άγκυρα σχετικά με τον Ετέμ Σαρισουλούκ που σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού, το θύμα, η οικογένεια του αλλα και ο δικηγόρος τους ο Καζίμ Μπαιρακτάρ, κατηγορούνται πως είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Έτσι ο Ετέμ Σαρισουλούκ που σκοτώθηκε από τον αστυνομικό Αχμέτ Σαχμπάζ, στην δικογραφία που σχηματίστηκε αναφέρεται ως ¨μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης¨ . Στην δικογραφία που ετοίμασε η αντιτρομοκρατική για τον δικηγόρο και για άλλα 10 άτομα, εκδηλώσεις όπως οι ανακοινώσεις τύπου μπροστά στα δικαστήρια και οι τελετές μνήμης στο νεκροταφείο χαρακτηρίζονται ως ¨δράσεις τρομοκρατικής οργανωσης¨ .

Μερικές από τις κατηγορίες που εμπεριέχονται στην δικογραφία είναι οι εξής :

¨ Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΙΚΒ´¨
´´ Ομιλίες με οργανωσιακό περιεχόμενο και με εμπρηστικό αντικρατικό περιεχόμενο στην διάρκεια ανακοινώσεων τύπου ¨ .
………..
´Συμμετοχή σε διαμαρτυρίες που οργανώνουν διάφοροι φορείς ανάλογα με την επικαιρότητα¨ .

Στο τμήμα των κατηγοριών σε βάρος του δικηγόρου Μπαιρακτάρ αλλά και για τον Ετέμ Σαρισουλούκ, αναφέρονται τα εξής : ¨ ο δικηγόρος μετείχε σε ανακοίνωση τύπου που έγινε στις 23/9/2013 εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΙΚΒ Ετέμ Σαρισουλούκ´´ .
………
Haber.sol.org 15/8/2014

Σχ : Δεν φτάνει δηλαδή που ο Σαχμπάζ πυροβόλησε από τρια μέτρα απόσταση τον Σαρισουλούκ, τώρα μετά θάνατον, η αστυνομία διαπομπεύει τον θανόντα και διώκει τους συγγενείς του… Είναι η αστυνομία για την οποία ο Ερντογάν είχε πει πως κατά την διάρκεια των γεγονότων Γκεζί κατέγραψε έναν θρύλο !