ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΟΥΡΔΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΣΤΗΝ ΛΙΤΖΕ

Στρατιώτες που επιτέθηκαν στον λαό, δολοφόνησαν ένα άτομο

63623941_l

Ο Μεχντί Τασκίν που είχε τραυματιστεί βαριά από την σφοδρή επίθεση του τουρκικού στρατού κατά του λαού στην Λίτζε, πέθανε.

Μετά από την απόφαση του πρωτοδικείου Λίτζε για κατεδάφιση του αγάλματος του Μαχσούν Κορκμάζ-μπροστάρη του ΠΚΚ που στήθηκε στις 15 Αυγούστου στο χωριό Γιολτσάτι της επαρχίας Λίτζε, χιλιάδες στρατιώτες άρχισαν να κατευθύνονται προς το μνημείο. Οι στρατιώτες από τις 18 Αυγούστου ετοιμάζονταν. Πρώτα έκλεισε ο δρόμος Ντιγιαρμπακίρ- Μπίγκιολ.

Όταν σήμερα το πρωί χιλιάδες στρατιώτες μαζί με ελικόπτερα και τεθωρακισμένα άρχισαν να κατευθύνονται προς τα μνημείο, χιλιάδες άτομα βρισκόταν εκεί για να προφυλάξουν το άγαλμα.

Καθώς οι στρατιώτες προσπάθησαν να προχωρήσουν με χρήση πραγματικών σφαιρών και δακρυγόνων, πολλά άτομα τραυματίστηκαν. Από τα πυρά κατά του πλήθους, άτομο ονόματι Μεχντί Τασκίν τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ντίτζλε.

Ανακοινώθηκε πως δεν έγινε δυνατό να σωθεί. Ο επικεφαλής του παραρτήματος Ντιγιαρμπακίρ του ΙΗD Ρατζί Μπιλιτζί, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Τακσίν, συνομιλώντας με τους γιατρούς. Γύρω από το νοσοκομείο λήφθησαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας καθώς ο κόσμος άρχισε να συρρέει προς τα εκεί.

Συνεχίζεται επίσης η θεραπεία του Σαβάς Τόπκαγια που επίσης τραυματίστηκε από τα πυρά των στρατιωτών.

bfb48915_l

ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ

Οι δυνάμεις του τουρκικού κράτους εν μέσω ατιμωρησίας, διαπράττουν δολοφονίες επεμβαίνοντας σε ειρηνικές διαδηλώσεις. Κάθε χρόνο δεκάδες άτομα γίνονται στόχοι σφαιρών από αστυνομία και στρατό. Η αστυνομία στους δρόμους και ο στρατός στα σύνορα και στην εξοχή, σκοτώνουν ανθρώπους δίχως καν να υπάρχει κάποιο δικαστικό θέμα.

Ο τουρκικός στρατός και η αστυνομία, όταν από τα τέλη του Απριλίου άρχισαν οι διαμαρτυρίες στο Χακκάρι για την κατασκευή των φυλακίων και των φραγμάτων, είχαν κάνει χρήση δολοφονικής βίας. Κρατικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στις 24/5 σε διαμαρτυρία που γινόταν για το φυλάκιο, σκότωσαν δύο άτομα 24 και 50 ετών. Η IHD είχε καταγράψει πως και οι δύο πυροβολήθηκαν εσκεμμένα. Στις 9/6 στη Σίιρτ, ένα άτομο 80 ετών πέθανε από την εκ μέρους της αστυνομίας αυξημένης χρήσης δακρυγόνων κατά διαμαρτυρίας. Στις 15/6 ένας 15χρονος νέος δολοφονήθηκε από την αστυνομία, όταν τον πέτυχε στο κεφάλι ένα δακρυγόνο.

…………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 19/8/2014