ΤΟΥΡΚΟ-ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Γιορτασμοί Μπαϊραμιού στην Κομοτηνή

7aed15c0eec6780801cf15fe872dd63a_XL

Το Μπαϊράμι συνεχίζει να γιορτάζεται στην Δυτική Θράκη όπως σε όλο τον τουρκο-ισλαμικό κόσμο.

Οι εορτασμού Μπαϊραμιού που άρχισαν με το ναμάζι του Μπαϊραμιού συνεχίζονται με όλη τους την ταχύτητα. Οι πιο λαμπροί εορτασμού οργανώθηκαν στο προξενείο της Τ. C. στην Κομοτηνή και στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Παρά την υπερβολική ζέστη, το ενδιαφέρον για τους εορτασμούς του Μπαϊραμιού ήταν πάλι μεγάλο. Στον εορτασμό που έγινε στο προξενείο, ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και οι εργαζόμενοι εκεί, υποδέχτηκαν τους μουσαφίρηδες και βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους. Εκεί οι ομογενείς ευχήθηκαν ο ένας στον άλλο και αργότερα πέρασαν στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Ο πρόεδρος Κοράι Χασάν και μέλη της νεολαίας υποδέχτηκαν τους μουσαφίρηδες στην πόρτα και τους προσέφεραν διάφορα.

Στον εορτασμό στο προξενείο μετείχαν οι βουλευτές Αϊχάν Καραγιουσούφ, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Εσάτ Χουσείν, ο αντιπεριφερειάρχης Μέτιος, ο δήμαρχος Σαππών Σταυρίδης, οι πρώην βουλευτές Αχμέτ Φαϊκογλου και Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αϊντίν Οζτζάν και ένα μεγάλο πλήθος ομογενών.

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 28/7/2014

 Σχ : Να ενημερώσουμε τον κύριο Σταυρίδη πως το Μπαϊράμι είναι θρησκευτική γιορτή. Γιατί δεν πήγε στον νόμιμο μουφτή λοιπόν ;