ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΚΙΛ

¨Το 10% της ΙΚΙΛ είναι Τούρκοι¨

050820141038480045207_2

Η γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ σε άρθρο της σχετικά με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ) η οποία άλλαξε το όνομα της σε ¨Ισλαμικό Κράτος¨, έδωσε τον τίτλο ¨Η τουρκική μονάδα της ΙΚΙΛ¨ και τονίζει πως πέραν των Αράβων, περισσότερο από όλους μετέχουν στην ΙΚΙΛ οι Τούρκοι.

Στο άρθρο που φέρει την υπογραφή του Μπόρις Καλνόκι από το γραφείο της εφημερίδας στην Βουδαπέστη, αναφέρεται πως παρά την συμμετοχή στην ΙΚΙΛ μαχητών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πέραν των Αράβων οι Τούρκοι είναι που μετέχουν περισσότερο στην οργάνωση.

1200 μαχητές από την Ευρώπη

Στην είδηση αναφέρεται πως σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών ευρωπαϊκών χωρών, 1200 μαχητές πέρασαν μέσω Τουρκίας στην Συρία και εντάχθηκαν στις γραμμές της ΙΚΙΛ. Επίσης αναφέρεται πως κάποιοι αφού πολέμησαν επέστρεψαν πάλι στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, κάτι που όπως αναφέρει αναπόφευκτα θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις Ε.Ε.- Τουρκίας.

¨Το 10% της ΙΚΙΛ Τούρκοι¨

Στο άρθρο εμπεριέχεται η φράση ¨Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η Άγκυρα, έχουν ξεπεράσει τους χίλιους οι Τούρκοι πολίτες που έχουν ενταχθεί στις γραμμές της ΙΚΙΛ¨ και προστίθεται πως τουλάχιστον το 10% των μαχητών της ΙΚΙΛ που υπολογίζονται στους 10-15 χιλιάδες είναι τουρκικής καταγωγής.

Στο κείμενο αναφέρεται πως τουρκικής καταγωγής άτομα που προέρχονταν από Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες εντάχθηκαν στην ΙΚΙΛ και ότι έτσι οι Τούρκοι αποτελούνε σημαντικό πλέον στοιχείο μέσα στην οργάνωση.

Τονίζεται επίσης πως σύμφωνα με ισχυρισμούς που αποδίδονται σε διοικητές της ΙΚΙΛ, κάποιοι που ήταν τουρκικής καταγωγής αφού εκπαιδεύτηκαν από την ΙΚΙΛ, μετά επέστρεψαν στην Τουρκία και εκεί αναμένουν ¨εν υπνώσει¨ ώστε να κινητοποιηθούν όταν έρθει η ώρα.

Το άρθρο της Ντι Βελτ χαρακτηρίζει ως ειρωνεία το γεγονός ότι η Τουρκία που από την αρχή στήριξε την ΙΚΙΛ στον πόλεμο κατά του Άσαντ, τώρα βρίσκεται να απειλείται από την ΙΚΙΛ.

Η Άγκυρα έλυσε το θέμα των ομήρων με απαγόρευση

Η εφημερίδα Ντι Βελτ θυμίζει πως για εβδομάδες τώρα 50 άτομα μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος πρόξενος της Μοσούλης βρίσκονται όμηροι στα χέρια της ΙΚΙΛ και αναφέρει πως ¨Η Άγκυρα όμως έλυσε προ πολλού το θέμα. Όποιος κάνει είδηση το θέμα των ομήρων οδηγείται στα δικαστήρια. Με αυτό τον τρόπο το θέμα των ομήρων δεν υπάρχει για την κοινή γνώμη¨.

DHA 5/8/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone