ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ;

Στρατοχωροφυλακή : Θα κάνεις μήνυση στην αρκούδα ;image

Ο 67 ετών συνταξιούχος εργάτης Αχμέτ Ορέν και κάτοικος του χωριού Ούτσαράι του νομού Μπάρτιν, την ώρα που πηγαινε στο χωράφι με τα δυο εγγόνια του, δέχτηκε επίθεση από μια αρκούδα. Στο νοσοκομείο του έκαναν 60 ράμματα.
O Aχμέτ Ορέν πηγαίνοντας στο χωράφι μαζι τα 9 και 12 ετών εγγόνια του, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια αρκούδα που μαζί με τα μικρά της έτρωγε κράνα.

Όταν ο πατέρας 6 παιδιών Αχμέτ Ορέν αντιλήφθηκε πως η αρκουδα άρχισε να έρχεται κατά πάνω τους, άρχισε να τρέχει μαζί με τα εγγόνια του.
……….
Περιέγραψε : ¨ Στο χέρι μου είχα ένα μικρό τσεκούρι. Όταν έχασα την ισσοροπία μου και έπεσα, η αρκούδα όρμησε πάνω μου και άρχισε να με δαγκώνει. Μετά με άφησε. Όταν συρόμενος προσπάθησα να απομακρυνθώ ήρθε ξανά πάνω μου. Με δάγκωσε στα πόδια μου, στα χέρια μου, στην πλάτη μου και στο κεφάλι μου. Φοβήθηκα πολύ. Στο μυαλό μου είχα και τα εγγόνια μου. Την ώρα που μου επιτίθονταν η αρκούδα φώναζα βοήθεια. Μετά με παράτησε η αρκούδα. Βγήκα στον δρόμο αιμόφυρτος. Μετά έφτασαν οι χωρικοί. Το μάτι μου το άνοιξα στο νοσοκομείο. Εκεί μου έκαναν στις πληγές μου 60 ράματα. Φοβήθηκα πολύ. Τέτοιο πράμα δεν έζησα ξανά στην ζωή μου. Κατέθεσα στην αστυνομία. Με ρώτησαν αν θα υποβάλλω μήνυση. Εγώ τους ειπα ¨ Μα τι μήνυση να κάνω σε ζώο του βουνού ;¨. Αλλά το κράτος πρέπει να πάρει μέτρα αποτρεπτικά. Τέτοιου είδους περιστατικά γίνονται πάντοτε. Αφού οι αρκούδες είναι προστατευόμενο είδος, το κράτος ας προστατεύσει τις ζωές μας¨ .

Εφ. Μιλλιέτ 24/5/2014