ΑΜΑΡΤΙΑ ΛΕΕΙ O ΜΙΚΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΧΟΡΟΝ !

¨ Το να χορεύουν μαζί άντρες-γυναίκες χορόν ειναι αμαρτία¨

image

Τα λόγια του βοηθού μουφτή Σαμψούντας Δρ.Χαϊρετίν Οζτούρκ που μίλησε στο 195ο πανηγύρι που έγινε στο υψίπεδο του Όρους Σις στο Σάλπαζαρί της Τραπεζούντας, σόκαραν αυτούς που χόρευαν χορόν. Ο Οζτούρκ δήλωσε πως σύμφωνα με το Ισλάμ, το να χορεύουν μαζί άντρες και γυναίκες είναι αμαρτία και πρόσθεσε ¨ Να κάνουμε τα γλέντια μας αλλά να μην ανακατεύουμε άντρες με γυναίκες¨ .
Στο συγκεκριμένο πανηγύρι που είναι απο τα μεγαλύτερα της ανατολικής περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, χτες το πρωί συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άτομα. Τις μεσημεριανές ώρες άτομα που βρισκόταν στο πανηγύρι άρχισαν να χορεύουν χορόν και σχημάτισαν μεγάλη αλυσίδα. Άντρες και γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν χορόν και απόλαυσαν το πανηγύρι. Όταν ομως ανέβηκε στο βήμα ο βοηθός μουφτή Σαμψούντας Δρ.Χαϊρετίν Οζτούρκ, με τα λόγια του προκάλεσε σοκ σε χιλιάδες άτομα.
Ο βοηθός μουφτή Χαϊρετίν Οζτούρκ ανέφερε πως το να χορεύουν μαζί χορόν άντρες-γυναίκες είναι αμαρτία λέγοντας τα εξής : ¨ Είναι καθήκον μου να σας το πω αυτό. Εάν δεν σας προειδοποιήσω θα λογοδοτήσω στον Αλλάχ. Ακόμη και αν ο διπλανός σας είναι ο αδερφός σας, δεν μπορεί να πιάνεστε χερι χερι και να χορεύετε. Εάν οι γυναίκες χορεύουν μεταξύ τους τότε με βάση το Ισλάμ δεν είναι βλαβερό. Χορεύουν μεταξύ τους και βλέπουν τους εαυτούς τους. Ακόμη και εγώ ως μουφτής Σαμψούντας αυτόν τον χορόν των γυναικών δεν μπορώ να τον βλέπω. Εσείς δε, καθόλου δεν πρέπει να τον βλέπετε. Δηλαδή, γυναίκες θα χορεύουν και γυναίκες θα βλέπουν. Όταν χορεύουν άντρες θα βλέπουν και γυναίκες και άντρες. Σύμφωνα με το Ισλάμ, το να χορεύουν μαζί άντρες και γυναίκες είναι αμαρτία και θα υπάρξει λογοδοσία για αυτό. Tα τουρκικά παραδοσιακά τραγούδια δεν θα θεωρηθούν άσεμνα.
………….
DHA 10/8/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone