ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ…

¨Εγώ τους έπιασα και ο αδερφός μου τους πυροβόλησε στο κεφάλι¨

batmandaki-7-kisinin-katil-zanlisi-ben-tuttum-agabeyim-kafasina-sikti-DHA-b13b325115ee56523ea007a843d3c256-3-t

Ο 16χρονος Γ.Τ. που συνελήφθη στο Κοζλούκ του νομού Μπάτμαν, ως εμπλεκόμενος στην δολοφονία 7 ατόμων, προέβη σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις στο δικαστήριο. Περιγράφοντας με ψυχραιμία τις δολοφονίες που τέλεσε μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του τον Φεϊζί Τας είπε πως ¨Ο αδερφός μου τους πυροβόλησε στο κεφάλι¨ και περιέγραψε πως οι δολοφονίες έγιναν με αιτία ότι είχαν ζητήσει κορίτσια για γάμο.

Στις 2 Αυγούστου στο χωριό Ορενσού της επαρχίας Κοζλούκ, η Σαντιγιέ Τουνλά (62), η Λεϊλά Γκιουνές (17), η Σουλτάν Εφέ (18), ο Μπιλάλ Εφέ (16),η Σελιμέ Εφέ (41), ο Μεχμέτ Τουνλά (12) και ο μουσαφίρης στο χωριό Οσμάν Σεν (19), ενώ έβοσκαν ζώα στην περιοχή Γκαρζάν, βρέθηκαν δολοφονημένοι με πυροβολισμούς από καραμπίνα και πιστόλι στα κεφάλια τους. Σχετικά με το περιστατικό προφυλακίστηκαν με απόφαση δικαστηρίου, ο Σαντρετίν Τας και οι γιοί του Μετχί Tας, Γ.Τ. και Μουσά Τας. Στο δικαστήριο ο πατέρας Σαντρετίν και οι γιοί του Μετχί και Μουσά ανέφεραν πως δεν έχουν καμία σχέση με τις δολοφονίες και απέρριψαν τις κατηγορίες.

Στο δικαστήριο όμως αποκαλύφθηκε πως ο Γ.Τ. έκανε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις. Ο Γ.Τ. περιέγραψε με ψυχραιμία πως τις δολοφονίες τις έκανε μαζί με τον άλλο του αδερφό τον Φεϊζί Τας που μια μέρα μετά από το περιστατικό αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην δικογραφία, το θέμα άρχισε πριν από 2 μήνες όταν ζήτησαν κορίτσια σε γάμο για τα αδέρφια του και για τον ίδιο : ¨Η μητέρα μου και ο πατέρας μου ζήτησαν για τον Φεϊζί την Σουλτάν, για τον Μετχί την Σιζγκίν και για μένα την Χατζή Μουσταφά, αλλά δεν μας τις έδωσαν. Το βράδυ του περιστατικού ο πατέρας μου συζητούσε αυτό το θέμα με τον μεγάλο μου αδερφό τον Φεϊζί, ο οποίος πρότεινε να απαγάγουμε τα κορίτσια. Μαζί με τον Φεϊζι βγήκαμε από το σπίτι. Βγαίνοντας από το σπίτι πήρε και το όπλο που με άδεια έχει ο αδερφός μου ο Μετχί. Και εγώ για την απαγωγή πήρα την καραμπίνα του σπιτιού. Εκείνη τη μέρα δεν ρώτησα τον αδερφό μου «γιατί παίρνεις όπλο ;¨. Ο Φεϊζί φορούσε ένα στρατιωτικό γιλέκο μάχης. Στις τσέπες του γιλέκου είχε σφαίρες. Λίγο πριν από το περιστατικό ο αδερφό μου ο Φεϊζί μου είπε πως ¨ή αυτοί θα μας σκοτώσουν ή εμείς αυτούς¨. Στο σημείο του περιστατικού προσεγγίσαμε κοντά στο κοπάδι. Επικεφαλής του κοπαδιού βρισκόταν οι Σαντιγιέ, Σελιμέ, Λεϊλά, Σουλτάν, Οσμάν, Μπιλάλ και Μεχμέτ.

………………

Ο αδερφός μου τους φώναξε ¨Δώστε τα κορίτσια, αλλιώς σας σκοτώνω¨. Η Σαντιγιέ μας φώναξε ¨Και να μας σκοτώσετε, κορίτσια δεν δίνουμε σε εσάς¨. Ο αδερφός μου τότε μου είπε να πιάσω την Σελιμέ. Αυτή έπεσε κάτω και ο Φεϊζί την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι. Μετά άρχισε να τρέχει η Λεϊλά αλλά την έπιασα από το αριστερό χέρι. Ο Φεϊζί την πυροβόλησε μια φορά στο κεφάλι και αυτή κατέρρευσε κάτω. Η Σουλτάν άρχισε να τρέχει προς τα πάνω, αλλά ο Φεϊζί την πυροβόλησε και αυτή έπεσε κάτω. Η Σαντιγιέ για να σταματήσει τον Φεϊζί έφτασε δίπλα του. Ο Φειζί την πυροβόλησε μια φορά στο στήθος, ενώ εγώ με την καραμπίνα την πυροβόλησα μια φορά στην πλάτη και αυτή έπεσε κάτω. Ο Φεϊζί πυροβόλησε μια φορά τον Μπιλάλ στο κεφάλι. Στο μεταξύ ο Μεχμέτ προσπάθησε να φύγει. Ο Φεϊζί τον πυροβόλησε από 8 μέτρα απόσταση και αυτός κατέρρευσε κάτω. Δίπλα τους βρισκόταν ο Οσμάν που βρισκόταν στο χωριό ως μουσαφίρης. Όταν ο Φεϊζί πήγε να τον πυροβολήσει είχαν τελειώσει οι σφαίρες στο όπλο. Όταν ο Οσμάν άρχισε να φεύγει ο αδερφός μου μου είπε να τον πιάσω. Τον έπιασα από το δεξί του χέρι και την ώρα που προσπαθούσε να σωθεί, τον έριξα κάτω και ο Φεϊζί τον πυροβόλησε τότε στο κεφάλι¨.

………….

………….

Haber.sol.org 9/8/2014