ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 28 ΕΤΩΝ…

image

Ο εργάτης Ζαφέρ Ατσικγκιόζογλου που πέθανε από μόλυνση που έπαθε λόγω ενός ιού που κόλλησε,όταν τον υποχρέωσαν να καθαρίσει αποχέτευση άφησε πίσω του ένα συγκλονιστικό γράμμα.

¨Τώρα βλέπω πως ενώ χαιρόμουν διότι δουλειά σημαίνει ψωμί, τελικά λόγω της μη ληψης μέτρων ασφαλείας και λόγω της έλλειψης στην εκπαίδευση και στις υποδομές, πέθανα. ¨
Αυτά αναφέρει στο γράμμα που άφησε πίσω του ο εργάτης καθαριότητας Ζαφέρ Ατσικγκιόζογλου που έκλεισε τα μάτια του την περασμένη εβδομάδα.
O εργάτης Ζαφέρ Ατσικγκιόζογλου ήταν μόλις 28 ετών και δουλευε 1,5 μήνα ως εργάτης καθαριότητας, όταν υποχρεώθηκε να καθαρίσει αποχετεύσεις που ειχαν πλυμμηρίσει λογω βροχής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τσάπα, . Μολύνθηκε, επαθε ανεπάρκεια στο συκώτι και πέθανε. Το περιστατικό αυτό που συνέβη σε ένα από τα πλέον προβεβλημένα νοσοκομεία της χώρας, επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα των αλλαγών που επιφέρει το ΑΚΡ στην υγεία. Διότι στον Ατσικγκιόζογλου που δούλευε 1,5 μήνα,δεν του είχε γίνει καμμία εκπαίδευση και δεν του είχε γίνει κανένα εμβόλιο. Και μάλιστα παρά το ότι εργαζοταν ως εργάτης καθαριότητας στα τμήματα χειρουργειων και τραυματιολογίας, τον υποχρέωσαν να καθαρίσει φρεάτια, κάτι που αποτελεί δουλειά εκπαιδευμένου προσωπικού του ISKI.
……..
´´¨Εάν ζήσω θα πάρω σύνταξη¨

Ο Ζαφέρ Ατσικγκιόζογλου πριν πεθάνει σε γράμμα που αφησε προς τους συναδέλφους ανέφερε : ¨Εάν ζήσω θα πάρω συνταξη. Τώρα αυτά βέβαια αυτά δεν μπορώ να τα σκεφτώ, διότι δεν ξέρω ποιό θα είναι το τέλος μου, αν θα ζήσω ή όχι ! Η δίκη μέσω του σωματείου εργαζομένων σε υπεργολαβίες συνεχίζεται, οι αρμόδιοι βέβαια του νοσοκομείου είναι ισχυρότεροι από εμάς, μπορεί εκείνοι να κερδίσουν. Ότι απόφαση και αν βγει θα την σεβαστούμε, άλλωστε τι να βγάλει ! Ξ´ερω πως όταν πεθάνω θα με κλάψετε δύο μέρες και την τρίτηνθα με ξεχάσετε.μθανσυνεχίσετε την ζωή σας σαν να μην έγινε τίποτε. Όπως και για τους 1500 εργάτες που πεθαίνουν κάθε χρόνο. ´οπως έγινε και για τους 301 εργάτες στην Σόμα. ¨Τώρα βλέπω πως ενώ χαιρόμουν διότι δουλειά σημαίνει ψωμί, τελικά λόγω της μη ληψης μέτρων ασφαλείας και λόγω της έλλειψης στην εκπαίδευση και στις υποδομές, πέθανα. Εάν θέλετε να ζήσετε, να συνεχίσετε μια ευτυχισμένη ζωή με τους αγαπημένους σας και να αποκτήσετε παιδιά, επιδιώξτε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας σας. Η μεγαλύτερη μου επιθυμία είναι να τιμωρηθουν απο τους νόμους όλοι οι υπεύθυνοι με πρωτο το υπουργείο Εργασίας. Να τιμωρηθούν ώστε να μην κάνουν ξανά τα ίδια. Στο καλό… ¨
………..
Haber.sol.org. 24/8/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone