141 ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ !

141 εργάτες πέθαναν τον Ιούνιο

haziran4

Το Συμβούλιο Υγείας και Ασφάλειας Εργατών Κωνσταντινούπολης κατέγραψε πως τον μήνα Ιούνιο, τουλάχιστον 141 εργάτες σκοτώθηκαν την ώρα που εργαζόταν. Στην σχετικά αναφορά καταγράφεται πως εκ των 141 θανόντων εργατών, 37 πέθαναν στις κατασκευές, 29 σε αγροτικές εργασίες, οι 16 στις μεταφορές και 10 στον μεταλλευτικό τομέα.

Το Συμβούλιο Υγείας και Ασφάλειας Εργατών Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε την αναφορά των εργατικών δολοφονιών Ιουνίου. Στην αναφορά που καταγράφεται ο θάνατος 141 συνολικά εργατών, εντύπωση προκαλεί το ότι η απεργία στην εταιρία Şişecam απαγορεύτηκε για λόγους σχετικούς με ¨την γενική υγεία και την εθνική ασφάλεια¨.

10 θάνατοι στα μεταλλεία

Στην αναφορά καταγράφεται πως στις κατασκευές συνεχίζεται η θανάτωση των εργατών, καθώς τον Ιούνιο σκοτώθηκαν 37 εργάτες, οι μισοί εκ των οποίων από πτώση. Η αναφορά περιγράφει πως η απάνθρωπη μεταφορά των εργαζομένων προς τις αγροτικές εργασίες έχει προκαλέσει πολλά ατυχήματα, πως τον Ιούνιο σκοτώθηκαν 29 εργάτες αγροτικών εργασιών, ενώ 16 ήταν αυτοί οι οποίοι σκοτώθηκαν στις μεταφορές. Εντύπωση προκαλεί επίσης στην αναφορά το ότι και αυτό τον μήνα 10 εργάτες μεταλλείων σκοτώθηκαν.

Haber.sol.org 6/7/2014