ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ¨ΕΚΑΨΕ¨ ΤΟ TRT

Το τσιγάρο στο ιφτάρ έκαψε το TRT

fft81_mf2302903

Οι εικόνες διάρκειας 4 δευτερολέπτων με το τσιγάρο από το δείπνο ιφτάρ που μετείχε και ο Ερντογάν, επέφερε πρόστιμο στο τηλεοπτικό κανάλι TRT

Σύμφωνα με κείμενο του Φιράτ Κοζόκ από την Τζουμχουριέτ, το TRT μεταδίδοντας ζωντανά ιφτάρ στο οποίο μετείχε ο Ερντογάν, βρέθηκε αντιμέτωπο με μια έκπληξη.

Καθώς το TRT μεταδίδοντας ζωντανά επί 26 λεπτά την ομιλία του Ερντογάν, έδειξε επί 4 δευτερόλεπτα ένα πολίτη ο οποίος μετά το δείπνο κάπνιζε, αυτό επέφερε πρόστιμο 77 χιλιάδων λιρών από ραδιοτηλεοπτικό.

Ο χρόνος που αφιερώνει το TRT στις υποψηφιότητες για την προεδρία της Δημοκρατίας των Ταγίπ Ερντογάν, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου και Σελαχαττίν Ντεμιτάς, είναι κάτι που αποτελεί συχνό θέμα συζήτησης στο ραδιοτηλεπτικό (RTÜK). Το κανάλι 4 του TRT που μετέδωσε ζωντανά την συγκέντρωση στην οποία ο Ερντογάν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, δεν έδειξε τίποτε από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP που γινόταν την ίδια ώρα. Μετά από αυτό το RTÜK κινητοποιήθηκε και έθεσε υπό έλεγχο τα διαστήματα που αφιερώνονται σε κάθε υποψήφιο. Τα μέλη του συνέταξαν μια αναφορά σχετικά με τα διαστήματα που αφιερώνει το TRT και την παρέδωσαν στο Ανώτατο Συμβούλιο.

Στην αναφορά ως παράδειγμα αναφερόταν πως στις 3/7 το TRT Türk ενώ αφιέρωσε 30 λεπτά στον Ερντογάν, στους άλλους δύο υποψηφίους δεν αναφέρθηκε καθόλου. Επίσης ότι το TRT Türk στις 4/7 αφιέρωσε 1 ώρα και 20 δευτερόλεπτα στον Ερντογάν, 1 λεπτό στον Ιχσάνογλου και καθόλου στον Ντεμιρτάς.

………….

Εφ. Ραντικάλ 21/7/2014